![]() |
Virtual Memory Postavke
1 privitaka
Evo dodao sam još 256 ddr-a znači 512 mb, i zanima me kako trebaju biti postavke u virtual memory.
Evo kako sada izgledaju, znam da se trebaju mjenjati kada dodam još rama. |
Prvo makni VM s C particije,stavi no paging file,onda stavi na D particiju i stavi min 1024 i max 1024.
|
2 veki> daj to molim te malo pojasni cini mi se kao interesantna fora! hvala
|
e stvarno, zasto na drugu particiju?
|
Pa proučavao sam to malo na netu i ovdje skoro svugdje kažu da virtualna memorija ne treba biti na sistemskoj particiji,nego na nekoj drugoj a kao nakbolje je nabaviti neki mali disk,od gigu ili dvije pa na njega staviti VM al to je ono,za bolesnike:D
A fiksnu veličinu zato da se VM ne fragmentira,tako kažu/pišu a i čini mi se bolje tako. Eto:D |
Kolko treba biti virtualne memorije za 256 mb ddr?
|
Citiraj:
|
trenutno imam 600 mb al imam prostora za 1500 ali kad stavim na no paging file onda mi zacrni intial size i maximum size,zašto?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a sooooooooooooo:D
|
Citiraj:
|
pa u pravilu bi se sa više sistemske memorije trebalo koristiti i manje VM-a pa onda nije potrebno postavljati baš 1024Mb prostora nego uzeti manje, recimo staviti fiksno (min-max) 768Mb da se prisili sustav da iskoristi što više RAM-a.
|
Citiraj:
nesto kao Quantum Fireball 1085MB samo za swap :D |
Sredio sam , čak sam osjetio poboljšanje (ne zbog rama nego zbog VM) performansi u programima i igricama. THX :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:06. |