![]() |
HDD želi biti formatiran zbog virusa
Poštovanje ekipa,
može pomoć: Tata mi ima neki stariji komp (nije sad važno kakav, AMD 1700+ itd.) s maxtorovim diskom 80GB koji je savršeno funkcionirao do pred neki dan. Prilikom bootanja TrenMicro antivirusni program mi kaže kako je disk zaražen virusom i da mogu nastaviti bootati ili dobiti dodatni info. Infa naravno nema, a nastavak bootanja rezultira crnim ekranom i mrtvim hodom. To je sistemski disk, naravno. Izvadio sam ga iz njegovog kompa i ubacio u ladicu, i spojio na svoj laptop kao storage disk. Komp ga ocita kao E drive, ali kad kliknem na njega kaže mi da ga moram formatirati. Ne mogu ucu i njega ako ne kliknem na format, kao što je nekad bilo sa starim pokvarenim disketama. Probao sam s programmom RECUVA pristupiti disku, ali piše da mu je nepoznat device i ništa ne skenira. Ima dosta važnih podataka na disku. Imate li nekih načina da skeniram disk, pristupim mu ili izvršio recovery podataka? HVALA! EDIT: AV skener nema smisla (Avira) jer ne očitava ništa, odnosno 0 fileova. Također, kad idem na properties diska, on piše da ima 0 bytova |
Digni sistem sa Hiren's Boot CD-om jer se programi dižu direktno sa cd-a. Druga solucija je neka live distribucija Linuxa pa c/p metodom spasiti podatke na drugi hard.
|
Citiraj:
jesi ispušta kakve čudne zvukove,dal napravi spin prilikom paljenja? |
Coconut: kakvog mi smisla ima hirens boot ako mi ne očita podatke ni kao data disk u drugom kompu??
Inače, ne ispušta čudne zvukove - pokrene ga normalno, kratki spin up i to je to. Od onda tišina. Ali se tiho vrti, čujem ga, i grije se. |
Valjda je mislio da sa Hiren's-ovim alatima provjeriš stanje diska, provrtiš Combofix sa njega, ako nisi siguran da li je do HD-a ili virusa.
U svakom slučaju, jedini način za izvući podatke bi ti mogla ostati kakva live distribucija. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:05. |