![]() |
Problem sa spajanjem fullhd tv-a i kompa
Poz,
ne mogu nikako dobiti čistu normalnu sliku kad spojim telku ( http://www.lg.com/hr/tv-audio-video/...tv-32LD465.jsp ) i komp. Danas sam uzeo DVI-HDMI kabel i uštekao DVI u GTX 260 s namjerom da tu i tamo pogledam neki hd sadržaj na tv-u jer su mi 5.1 zvučnici spojeni na komp, tako da bi to funkcioniralo bas kako mi odgovara. U nvidia control panelu sam podesio rezu 1920x1080 (1080p)-60Hz za secondary display(tv) dok je na monitoru ostala nativna 1680x1050-60Hz. Probao sam i s drugim hdmi-portom na telki,pa i dvi portom na grafičkoj, ali uvijek mi slika ispadne distorzirana sa hrpom zelenih i svijetlih točkica te linija raznih boja uključujući ljubičastu. :) Testirao sam i drukčije rezolucije, ali uglavnom isti efekt. Slika nije normalna. Nažalost na netu nigdje ne mogu iskopati koje su sve rezolucije i refresh rateovi podržani za ovaj TV, al eto, možda je netko imao sličnih iskustava pa zna više. Inače, tv daje odličnu sliku preko svih "normalnih" programa. Btw, da li se može oštetiti tv ako se šalje signal od kojeg distorzira sliku? Ne bih se htio previše igrat s tim ako još mogu i sje*at tv. Hvala |
Pa posalji mu manju rezu pa vidi
A nekako mi to smrdi na grafu |
Pa ne znam bas, jer sam premještao portove i monitor u oba slučaja normalno funkcionira...meni smrdi na kabel
|
Pozz
Koliko metara ti je dug hdmi kabel ??? Probaj samo uštekat Tv na grafu (monitor isključi i na njegovo mjesto), pa nakon toga ti je tv prim. pa se igraj malo sa refresh rate, a ako ni to ne pomaže onda je definitivno hdmi kabel. Posudi kod nekog drugi i probaj. |
Pozz,
5 metara je dug, probao sam cak i to, ali ne pomaze, koji god refresh stavim...uvijek su artefakti i crtice svih boja, nezdrava slika. Kabel je sto posto, rijesit cu ga prvom prilikom. Hvala svima, sve najbolje |
moram se ja javit... ja nikako riješit problem usporenja ako stavim za plazmu rezu 1920x1080@24hz... to je kolaps...
kad stavim na 60hz, sve normalno... a ŽELIM imati 24p... što je najsmješnije, čak i kad stavim plazmu kao primary dispaly, i izbacim monitor kompletno (diablea ga) opet trza na 24hz... iako ka uhvati zamaha, slika ide nevjerojatno glatko i ugodno, predobro. |
Citiraj:
Javi ako imaš problema, pa da vidimo jel imaš iste postavke. |
ok, a sad pročitaj još jednom, i meni radi normlano na 50/60hz, ali problem je 24hz
a bez 24hz nema ništa od 24p podrške... isovremeno sam pratio i opterećenje procesora. gom player, u kojem očito nisam niti znam kako napraviti podršku za hardversku akceleraciju HD-a preko grafičke, opterećenje proca na 70%.. splayer koji ima riješenu hard akceleraciju, proc na 15-17.20% max. no i dalje slika zatrzava, dolazi do desynca slike i zvuka i slično... |
evo našao da ima još ljudi sa identičnim problemom
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1300172 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:43. |