![]() |
novo kučište
namjeravam kupiti novo kučište, dvoumim se između coolermastera elite 330 i thermaltake v3.. čitao sam da je coolermaster bolji izbor pa da pitam i ovdje za mišljene.... a može i preporuka za drugo kučište u tom cjenovnom rangu
|
vidio sam taj elite,nije baš bog zna šta,a TT da ni nepričam...pogledaj si u protisu,imaš ih dosta na izbor
|
Koliko bi ti para uložio u to?
|
ta 2 su oko 300,pa valjda toliko
|
da, 300-400 kn
|
Citiraj:
http://www.links.hr/index.php?option...egorija=052601 |
Pogledaj i Xigmatek, cisto pristojna kucista za svoju cijenu, ako se mene pita :)
|
ja sam za V3 jer ga i sam koristim,(ako baš moraš birat između ta dva)
poprilično ventilatora stane, 2 gore, 1 na ispuhu ,1 na prednoj strani(lagano puše po hdd),1 dole, svi 120mm. napajanje je smješteno dolje,što mi se sviđa. konstrukcija i nije bogznašta,po meni pretanke stranice-savijaju se ,a niti gornja ploha nije baš za pohvaliti. ali sve lijepo sjeda na mjesto,nigdje nema lufta,niš ne zuji (zasada,vidli bumo nakon 20tak otvaranja :) ) donekle solidno ali očekivano za 300kn. plus - hrpa ventova,napajanje dolje+filter za prašinu,odlično za neku prosječnu konfu di netreba mrcina od coolera i kilometar duga grafička. otvor na ploči od matične za montažu coolera. montiranje hdda i optike bez šarafa. minus - sa atx pločom,i katana 3 ventom je poprlilična gužva u kučištu, a hd4870 sa accelerom i 2x120mm isto uzimaju svoj danak. cable managment nikakav. napajanje sa više vodova i da vidiš izmišljanja tople vode,dok ne skriješ sve:) gornji ventovi su mi Slim verzije jer normalni ne stanu,smeta ploča... nebudeš se previše razveselio ali niti razočarao. ali svejedno idem u nabavku novoga,meni je premalo,i hebe me cable managmet. razmisli da ušparaš par sto kuna više i ubodeš neko malo kvalitetnije,za 500kn se daju nać "mrak" kučišta. |
|
meni zapelo za oko gigabyte x5.. ima neko? ili zna bolje od toga za 300kn?
|
na kraju sam se odlučio za xigmatek asgard... naručio sam i čekam da stigne....
|
a zašto ako smijem pitati?
izgledom skoro ko v3,manje ventova stane unutra,vjerojatno je izrada iste "kvalitete" vidim po netu da imaju dvije verzije ,jedna sa napajanjem dolje a jedna sa napajanjem gore! može i mali rewiev kad ti stigne...:) |
ovo koje sam narucio je sa napajanjem gore... cak i mislim da sam tu mozda pogrijesio.... da je trebalo biti dolje..... a recenzijama po netu sam nasao da je lim na njemu deblji i mozda malo bolji
|
jos jedno pitanje: racunalo mi je na podu... dali je onda bolje da je napajanje smjesteno gore u kucistu ili dolje
|
Citiraj:
|
ja i nemam baš nekih velikih problema sa prašinom,a napajanje je dolje.neki dan sam rastavljao i čistio mrežicu ,nakon skoro 3 mjeseca,
koja je ispod i nije bila baš prašnjava.a imam svoju buksicu za komp,di se i ne čisti baš toliko :) koliko i ostatak stana. jedina najveća mana je što moram vaditi napajanje da bi pristupio mrežici.. |
ipak na kraju uzeto termaltake v3 black jer su mi rekli da za xigmateka moram cekati minimalno 2 tjedna
|
Znam da nije tema Thermaltake kućišta,ali nije mi jasno zašto ljudi toliko pljuju po njima.Jasno da nije u rangu sa nekim ColerMasterovim modelima tipa Haf,690 II...
Imam Thermaltake VC3000BWS i nije da se baš stranice savijaju,solidno prostora,stanu duže grafičke(4870),a daju se i kablovi srediti. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:11. |