![]() |
AMD Radeon HD6950 - slabiji Cayman na testu
Slabiji Cayman i kod nas na testu.
|
Čisto O.K. performanse za toliku lovu, iznenađujuće blizu GTX 570. Pretpostavljam da će kod nas biti oko 2200-2300 kuna. Koliko vidim prema stranim recenzijama, malo me razočarala HD 6970, očekivao sam nešto jaču karticu.
|
stvarno ok performanse ako bude 300 eura kod nas ..
@kreso prva stranica zadnji odlomak, prebrzo pisanje :) "AMD danas kao što smo rekli predstavlja dva modela - HD6970 i 6950. Nama je na test stigao slabiji, ali to ne znali kako se nećemo osvrnuti i na jači model." |
Citiraj:
Sad vise nemam snage citati cijeli tekst isponova:beer::beer: |
Citiraj:
|
Zanimljiva graficka i ak ce biti normalna cijena bit ce best buy :D
Treca strana, prvi odlomak u sredini. "Na taj način, po tvrdnjama proizvođača, eliminiraju sa nepredvidljive varijacije koje se mou desiti u slučaju da je tehnologija implementirana van GPU uz pomoć analognih senzora i mehanizama za povratne informacije." |
Clanak se nalazi pod "MBO i RAM" a ne pod "Video"
Bar je kod mene tako :D |
Citiraj:
I drugo, da li je raspored rupa na PCB-u isti kao i kod 58xx modela? Razlog mojih pitanja je skidanje puhalice-fena, naravno, ostavljanje tog crnog hladnjaka memorijskih čipova i montiranje nekog nestandardnog hladnjaka tipa Accelero S1, Musashija, Twin Turbo i slično. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Šteta što niste mogli sa novijim drajverima isprobati.
|
Me like it. Samo pitam se ima li trenutno smisla (osim statusnog simbola u kvartu) dati cca. 3k kunića za karticu a još uvijek nema igre koja iskorištava donekle potencijal directx11. Moja 4870 još dosad izašle igre dobro tjera, pa ćemo se izgleda do ljeta još družiti a nakon toga, mijenjam je za mlađu ;).
|
Zanima me hoce biti ponovljenog testa s 10.12. driverima? Ili da li planirate 6970 testirati s 10.12.? :)
|
Dobar clanak... Biti ce ovo trazena kartica...
Jedna greskica u zakljucku: "Što reći na kraju? HD6850 je odlična kartica jer donosi daljnji napredak u DX11 performansama uz izvrsnu razinu potrošnje i smanjenu buku u odnosu na HD5870." |
Izgleda da sam ja jedini koji je ocekiva puno vise od ovih novih Caymana...po meni ne zasluzuje ni 80% ocjenu a kamoli 92%....
|
Pa koje su to po tebi osnovne mane zbog kojih bi ima dao takvu ocjenu?
|
To vaše ocjenjivanje je bezveze, stalno isto, stalno se vrti oko 80-90%
|
I ja sam od tih krokodila očekivao ipak malo više, ali sve u svemu zadovoljavajuće.
Citiraj:
|
Citiraj:
Kartica u svakom slučaju zaslužuje Editor`s Choice zbog svega navedenog u članku - odličan odnos performansi po Wattu, odličan napredak u teselacijskim performansama, tiši rad, dual BIOS, solidan OC itd. Uopće mi nije jasno kakav napredak u performansama očekujete? 100%? To vam niti jedan proizvođač na svijetu neće dati iz generacije u generaciju, svi se drža laganog ritma ubrzanja...ne branim nikoga ali to je jednostavno tako. |
|
Koji minus ? Bestbuy za vecinu nas i nasih potreba, jedino je pitanje za koliko ce je nasi deraci macaka prodavati
|
Citiraj:
TT je napravio recenziju novih drivera i na Caymanima i nema baš pomaka, više se osjeti na HD5870. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Za 2800 kuna bogami neće biti BB. Naši su ovaj put prenapuhali cijene da je to horor.
|
Citiraj:
|
Potencijalni razlog kašnjenja kartica ... obratiti pozornost na unutarnji naponski konektor na slikama golih kartica:
ručni rad :lol2: |
lega stef de ti to malo zaokruzi, ne znaju svi di je i sta je "unutarnji naponski konektor"
|
Mislim da misli na skrhani lijevi 6-pinski PCI-e strujni konektor. :) Je, pa tako ti i u volkcvagenu ravnaju s čekićem okvire vrata kad ne pašu na nekim mjestima. :D
|
Gdje si to vidio 2800kn?
Klikam po nabavi ali nisam nabasao. Ako je tako, onda su stvarno us*ali motku, pa po toj cijeni ide i GTX570 koja je ipak jača od potonje. Kolika će tek onda biti cijena HD6970, barem nekih 3500kn? Smiješno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:07. |