![]() |
swap/scratch/cache diskovi...
posto moj stari drug 18gb cheetah 15K3 polako vec gubi dah, zanima me sto cijenjeni forumasi koriste od swap/cache/scratch diskova u svojim masinama i koje su preporuke za nekaj novo :stoopid:
gledao sam malo WD HLFS seriju, ali nema vise nista singleplattera...kakvi su se pokazali ovi SSD diskovi za takvu uporabu, recimo da ga uparim s nekim sata 3G adaptecom kaj nadem u ormaru ? :kafa: |
Stavim nekoliko GB (5-6) fixni swap na drugi disk od systemskog tek toliko ako zatreba a za ostalo napunis komp RAMom i to je to, RAMa nikad previse ;).
BTW kol'ko ti swapa treba inace i za sto tocno trebas vece kolicine ? |
Citiraj:
12 godina vec imam prasu stavljanja zasebnog cache diska i to se pokazalo uvek najbolje i najbrze rjesenje... jedno vreme sam cak imao RAID0 od dva ibm LZXa na zasebnom kontroleru i to je bilo zverski :goood: |
Koristio sam jedno vrijeme 2 Gigabyteova "diska" (u AID 0 kombinaciji) za sličnu namjenu i komotno mogu reći da se osjeti razlika naspram mehaničkih diskova ... govorimo o razdoblju prije 2-3g.
Trenutno postoje brže i kapacitetom prihvatljivije opcije, ali naravno ne spada baš u budget klasu. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:06. |