![]() |
HP 6715s mali problemcic
Ovako, laptop se mal grije ispod touch pad-a... jel netko imao problema stim i dali zna koji je uzrok... i ako nije bed ako netko ima sliku maticne ploce od naveedenog laptopa da mi ostavi link da vidim jel ispod neki chip itd.
temperature laptopa su u granicama normalne od 35 do 50 stupnjeva ovisno o koristenju jedino sto je hard disk izmedju 40 i 45 stupnjeva i to me zanima dali je to normalno, mozda se zato grije ispod ... hvala |
To je normalno. Ispod touchpada je chipset koji na sebi nema nikakav hladnjak i zato se na tom mjestu nešto više grije.
|
ahaaaa a logicno da... ajde hvala na odgovoru...
|
imam jedno pitanje u vezi hp6830s a ne zelim otvarat novi topic. naime u zadnje vrijeme se laptop stvarno dosta cuje, ventilator radi koda je u full loadu, ali ne radi se nista osobito na njemu, ili idle ili obicno surfanje...pa eto,neznam dal je nesto otislo ili o cemu se radi
|
Prasina,prasina. ako ikako znas rastavit pogledaj pa ces vidjeti.
|
Citiraj:
|
Ako je amd procesor unutra onda se nemoj čudit što se grije...
Ja sam imo 6735s i unutra amd turion. Mislio sam da je prašina, otvorio ga a on čist ko suza, a bio dvije godine star. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
malo morgen se grije, skini cpu driver sa hp stranice ako koristiš Xp i neće se više grijat :)
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...tem=ob-64241-1 |
Citiraj:
|
Ne već samo smanjuje takt, a time i potrošnju tj. zagrijavanje, kada nije potrebna sva snaga procesora (npr. u idleu).
|
sve jasno, do sad sam imao bar 10-ak takvih problema gdje ljudi instaliraju win Xp i plaču da se grije, baterija drži pol sata, vent non-stop zuji i kad pogledam nigdje drivera za cpu. Stavim driver a ono idila, sve štima.
|
Malo je to čudno pošto svaki normalan os ima kontrolu nad radom procesora (barem bi trebo imat)
|
Očekuješ od OS-a starog 10 godina da po defaultu radi kako treba s novijim procesorima? Neće ići... :)
|
Dobro, to je jasno, al kako sam ja na windows 7 mogo jaja peći na njemu??
|
|
ili samo: power saver
|
6735s se inače dosta grije i hlađenje je lošije riješeno nego na 6715s tako da je i to normalno. :) 6715s/b u idle rade na 35-40°C dok za 35s moraš dodati barem 15°C...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:05. |