![]() |
Narudzba WLAN kartica iz inozemstva
Da li ima problema sa narudzbom wlan kartica iz inozemstva.. bilo ebay, bilo neka druga trgovina?
Znam da je mene jednom HAKOM izvozao i nesto nisam uspio uvest, ali wlan nisam nikada vani kupovao |
Sejm šit. Čim odašilje, HAKOM je u igri.
Ako netko nije već uvezao taj artikal dobit ćeš samo glavobolju. |
|
Pa prvo si provjeri potrebnu papirologiju sa HAKOM-om, zatim vidi jel prodavač ima sve što treba, tek onda se odlučiš to naručit.
Po meni jedini ispravan način, barem po onome što sam gledao kako kolega (neuspješno) uvozi yebeni autoradio. Kolega je ispušio cijelu stvar. Ishodio je sve papire koji su zakasnili na carinsko skladište. Ovi ne drže paket preko 25 dana, i bez da ga itko obavijesti poslali to nazad u Kinu. Pa ti misli. Dakle papirologija prvo. Tek onda eventualna kupovina. |
Citiraj:
|
Samo ako budes imao srece pa ti ne otvore paket na carini. Jednom prijatelju prosao GPS dok su drugome otvorili paket i morao ga vratiti zbog HAKOm-a.
|
ako kupujes gps ili sl kakav je vec netko uveo u hr, mozes iskoristiti njegove papire koji se nalaze u hakomu..
100mw nije min je ima i jacih za kupit u hr |
mislim da za 25$ nemas sto izgubit :) ja sam narucivao prijateljima nekakve pojacane wlan-ove i samo su carinu platili,kostao je mislim 200ak kuna i carine bilo 50kn.
edit: http://cgi.ebay.com/ALFA-AWUS036NH-2...QQcmdZViewItem |
Nedavno sam narucio alfu 1000mW i vratila se posiljatelju jer se sluzbeno ne moze uvest. U HR se sluzbeno ne moze uvesti kartica jaca od 100mW ili 20dbm. HAKOM ne da dozvolu za uvoz ako je jaca. Ides na blef,mozda prodje mozda ne, ja sam spusio 31 dolar jer posiljatelj nije htio vratit novce,tj navlacio me 2 mjeseca govoreci da nije dobio karticu nazad pa sam odustao kao stop je i on naravno zelio. Firma koja prodaje na ebay-u iz USA.
|
Citiraj:
Koji je točno jači od 100 mW a da ga možeš kupiti u dućanu..? |
tako je, u hrvatskoj je zakonom dopušteno samo do 100mW..
možda budeš sreće da ti ju ne pogledaju na carini pa prođe :) |
Mah, nije da cu umrjet bez nje..
ali po testu, jako dobro radi sa BTom ;) |
Naruči je na svoje ime, ali kao adresu daj adresu pošte u I. Bistrici. Paket će te tamo čekati 15 dana nakon dolaska pa skočiš po njega i dofuraš si je u autu.
|
nije ni to loša ideja, ali do ilirske bistrice i nazad izgubim pol dana, a i dok stignem do tamo vec im je prošlo radno vrijeme
ali ipak super savjet |
Citiraj:
|
kolega i ja sebi uzeli wlan kartice izlazne snage 2W, uredno doslo u sanducic, dobili i 10dBi antenu. Brutalno je kako dobro radi na BT, a i na win 7 uz neke poteskoce. Jedino sto sam primetio, kad ustekam to cudo u laptop, za par minuta pocne glava bolit :s
izgleda da su s razlogom zabranjene. |
Rijecka carina je izgleda premazana svim mastima :)
budem naručio, pa šta bude... |
Citiraj:
A gore spomenutom kolegi je zapelo u Zagrebu, pa se ti češi. Pazi da ti ne ide shipment DHL-om. Oni obavezno carine u Zagrebu. |
sve to znam, obična pošta ide meni preko rijeke..
dhl je užasan naručio jutro, 24$ free shipping, pa nek i zapne... |
Zaboravio nadodati: cijena dozvole je 200kn ;)
|
Cudno,ja sam onda imao srece,ja sam ovo ljeto narucio iz SADa Alficu,novu izvedbu koja podrzava i N tip mreze,1000mW i stigla mi je
|
Citiraj:
da ali zakonom je ogranicena jačina tih kartica tako da nemos izvaditi dozvolu. |
Citiraj:
|
[QUOTE=njOob;1788525]trebo si rec da nisi nikad dobio i da zelis povrat novca :D
i zbog takvih stvari kinezi vise ne zele trgovati sa nama:fiju: |
Citiraj:
|
Heh, meni je kinez nakon sto sam se pozalio da mi nije dvb-t antenica stigla, a proslo je 45 dana za dispute, vratio 1,45$ u roku od 2 dana bez problema.
Eh, taj dan kad mi je vratio, ja dobijem antenu. :D Onda sam mu refundao refund. 07.10. sam mu platio i zato je tj dan oznacen za refund, ustvari mi je 2 dana prije odobrio (23.11.) http://www.pohrani.com/f/1U/rQ/1rPtrvxV/untitled.jpg |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:09. |