![]() |
Carina, povrat poreza
Da li ja mogu na SLO granici doći samo potvrditi račun i odmah se nazad vratiti do trgovine po povrat poreza ? znači praktički ne prelazim granicu u tom trenutku već samo tražim potvrdu i vraćam se odma nazad.
|
Možeš ti, ali nemože roba ili nesmije carinik vidjet da uvoziš nešto što si upravo izvezao.
|
Citiraj:
|
Mislim da me niste shvatili, ili nisam ja... idem probat ovako objasnit... trenutna situacija, nalazim se u SLO kupio sam nesto i sada odlazim do SLO granice. Ostavim auto sa strane na parkingu carine i odem potvrditi racun, vracam se u auto i odem nazad do trgovine po povrat poreza.
|
Legalno nemozes i amen. Sa robom ne sigurno jer ce ti je carina oduzet, radis prekrsaj.
|
Kupi robu, prijeđi preko granice nek ti udare potvrdu i okret natrag po povrat :D
|
Najsigurnije ti je preč obje granice i kad prođeš nađu ostaviti stvari u kafiću nekom i prijatelja nek ih čuva i onda odi preko.
Pa podigni si lovu u pošti... |
Ne samo da je najsigurnije proći obje granice, moraš proći obje granice. Ja sam to htio napraviti i nisu mi dali. Morao sam do hrvatskih graničara i od tamo se vratiti natrag.
|
Ja tako radim svaki puta... najjednostavnije ako se ne vraćaš u istom smjeru u skorijem vremenu
|
Pa ne znam kako to sad funkcionira, ali prije dvije godine sam išao kupiti gume u sloveniju. stavio u gepek, došao do slo granice, potvrdio račun, vratio se nazad do dućana, uzeo lovu, vratio se do granice i prošao obje granice bez problema :fiju:
|
Meni slovenci nisu dali da se vratim... Očito kako im dođe... Kao i sve na balkanu :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:54. |