![]() |
problem sa zagrijavanjem
imam athlona64 3400+, 2.4ghz, 512kb cachea, bus 1600mhz na maticnoj ploci asus k8n-e (deluxe) s hladnjakom zalman 7000al.
cim se podignu windowsi, temperatura skace na 78 stupnjeva, a kad pokrenem neki zahtjevnjij posao (npr. renderiranje) ide iznad 80 i racunalo se gasi. pretpostavljam da to nije bas normalno :) procesor je ispravno instaliran, kao i cooler i termalna pasta. znate li mozda u cemu bi mogao biti problem? btw, cuo sam da su kad sam ja kupovao procesor (studeni-prosinac 2004) iz amd-a izasli neki procesori 3400+ koji imaju velikih problema s grijanjem, a nisu povuceni iz prodaje. razmisljo sam o boljem hladenju (vodenom), ali mislim da bi to sve i sa zalmanom trebalo ok raditi. |
probaj napravit update bios-a. čest slučaj je sa s754 pločama da krivo prijavljuju temperaturu zbog toga što različite revizije/steppinzi proca ne mjere temp na isti način.
|
jesi pogledao tj.popiao cooler?
možeš sam procijenit dal je to ta temp il je niža? ak je ta furaj u servis!:rambo: |
Probaj najefikasnijim načinom, tj. prst na cooler pa javi dal je hladan, malo topao il si jaja, ovaj prste pekao.
|
updateom biosa se nije nista dogodilo
hladnjak je uzasno vruc, kao i straznja strana kucista. inace, samo sam ukljucio komp i uso u bios, a temperatura je bila 84 :) |
u tom slučaju imaš gadan problem, čini se...
|
a mozda i nemam :/
sad sam otvorio kuciste i stoji stalno otvoreno. temp je pod opterecenjem pala na 73 i stoji. |
Probaj s prstom cooler
|
kolika bi uopce trebala biti temperatura pod opterecenjem za moj procesor?
|
Citiraj:
Ni ovo nije normalno. |
Citiraj:
|
Procesor radi na defalut-u?
Voltaže,frekvencije...? |
da. na normali je sto se toga tice.
|
Max 45stupnjeva u full loadu...
|
ma dobro, ti imaš 90nm proc, oni se ipak manje griju. do nekih 55°c bi bilo idealno.
|
stavio sam prije par mjeseci neko dosta jeftinu termalnu pastu na hladnjak. mozda je u tome stvar, ali je i prije toga bila takva temperatura pa to ne bi trebalo bit problem. koja pasta je najbolja za ovu situaciju i koliko je treba staviti? sad trenutancno postoji dosta tanak sloj paste, skoro pa i nevidljiv.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:07. |