PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   prijeti li totalna reorganizacija interneta (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203334)

quazar912 21.11.2010. 13:23

prijeti li totalna reorganizacija interneta

...
s obzirom na sav ilegalni sadržaj koji se može bez muke pronači na internetu, a ovdje ne mislm na igre i muziku, može li neka dekleracija WNO (world netwotk org.) natjerati davatelje internet usliga da strogo kontroliraju sadržaj koji je dostupan na neta pa samim tim i blokiranje svih oblika piratstva i kriminalnih radnji?

Travolta01 14.12.2010. 18:40

Tesko Internet je ogromno prostranstvo koje iz dana u dan postaje sve vece i vece. I mislim da je to nemoguce kontrolirati a izmedju ostalog tu je Hrpa hakera koji bi to vec nekako sabotirali.

Shogun5310 14.12.2010. 21:02

ma bi k....

kako u njemackoj prate te sa koje stranice skidas , i ako skidas sa stranice koja je ilegalna salju ti opomenu , a ako se to ponovi gase ti net

i francuzi su pokrenuli takvo sto

fre@k 14.12.2010. 21:46

pa tu naveliko prste imaju ISP, on te prati. Isto kao i kod nas na news Grupama, ako te netko prijavi prolazis opomenom, sljedeci put ti gase net na 1 dana, na 3 dana i onda na mjesec dana...to se meni dogodilo (ali sam nazvao i rijesili mi u pet minuta i proso sam samo s opomenom)

neumrli 14.12.2010. 21:54

Malo si fulao naziv teme, ne vidim kakve veze ima pojam "reogranizacija interneta" (sto uopce podrazumijevas pod to ?) sa tim sto se krece preko internet mreze ?

@Travolta01 - sto se tice hakera i sabotiranja, previse filmova si gledao. U stvarnosti je malo drugacija prica, nema onog razbijanja sifre u jednoj minuti dok mu zenska pusi kitu, a on to sve radi uz prislonjen pistolj na glavi ;)

Juice 14.12.2010. 22:47

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1801072)
pa tu naveliko prste imaju ISP, on te prati. Isto kao i kod nas na news Grupama, ako te netko prijavi prolazis opomenom, sljedeci put ti gase net na 1 dana, na 3 dana i onda na mjesec dana...to se meni dogodilo (ali sam nazvao i rijesili mi u pet minuta i proso sam samo s opomenom)

Ček one tipa google news grupe?
Koji razlog mora bit da ti net ugase? Jel imaju pravu zahtjevati to uopće?

[GOW]Nec 15.12.2010. 00:37

S obzirom koliko lopova i pokvarenjaka tamo ima, trebalo bi te grupe ukinuti totalno.

Codiac 15.12.2010. 08:58

Citiraj:

Autor Shogun5310 (Post 1801030)
ma bi k....

kako u njemackoj prate te sa koje stranice skidas , i ako skidas sa stranice koja je ilegalna salju ti opomenu , a ako se to ponovi gase ti net

i francuzi su pokrenuli takvo sto

bas me zanima kako bi nadzirali promet ako skidas sa privatnih trakera i ako se malo potrudis ...

internet je slobodan i uvjek ce biti .

D1viry 15.12.2010. 09:22

Još malo pa će nam prisluškivat telefon i isljučiti ga na tri-pet-deset dana ako kažeš "sanader" i "peder" u istoj rečenici. Nadziranje prometa bi se trebalo kositi sa ljudskim pravima i slobodama, a kako im je to je prošlo, ne znam. :D

neumrli 15.12.2010. 13:11

Citiraj:

Autor Juice (Post 1801120)

Recimo da na news grupi stavis svoj oglas, a ta grupa ima recimo sasvim drugu svrhu od ponude/potraznje hardvera (npr.). Samim time korisnici koji su pretplaceni na grupe dobivaju tvoj oglas, a T-Com takve oglase tretira kao spam, a tebe kao spamera.

doublev 15.12.2010. 13:54

Citiraj:

Autor Juice (Post 1801120)
Ček one tipa google news grupe?

Google news grupe? ROFLMAOOO
Internet je ogromno prostranstvo a Usenet su Google news grupe!
IRC je ono nešto kao MSN, jelda? :D
Fejs generacija... :D

Juice 15.12.2010. 19:28

Citiraj:

Autor doublev (Post 1801481)
Google news grupe? ROFLMAOOO
Internet je ogromno prostranstvo a Usenet su Google news grupe!
IRC je ono nešto kao MSN, jelda? :D
Fejs generacija... :D

Nisam baš fejs generacija; doduše čak ga ni nemam.
Grupe nisam nikad koristio ni ništa, jedino sam se susreo sa google news grupamakad sam tražio(koje su očajne za koristit) nešto pa sam njih spomenuo.

Shogun5310 17.12.2010. 19:42

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1801299)
bas me zanima kako bi nadzirali promet ako skidas sa privatnih trakera i ako se malo potrudis ...

internet je slobodan i uvjek ce biti .

Moras shvatit jedno , uvjek si se rodio posllje nekoga i neke fore koje ti sada prodajes su ljudi prodavali prije tebe.

To ti je ono prepisujes u skoli kao profesor te ne kuzi m a on zna sve sta radis zato sto je i on to radio

nadam se da sam ti slikovito objasnio i da je jasno

ZpcY 21.12.2010. 13:49

Ne vjerujem i te priče o nadziranju i opominjanju od strane pružatelja usluga, to ako skidaš s javnih torrenta ili tako nešto onda vjerojatno može ali privatni tracker, kao i premmium korisnici share servisa mislim da se ne trebaju bojati.

rodney 21.12.2010. 14:16

stvar je samo volje (politicke) i novaca, sve ostalo je nebitno. to da se promet nemoze kontrolirat je smijesno. jedino je sigurno da se ljudi nikad nece na globalnoj razini dogovorit, pa da svi provode neka rigorozna pravila.. nikakva enkripcija, nista ti ne pomaze. jednostavno, zabranis sav promet pod ssl-om i slicnim. privatnost? sta je to? pitaj za to kad saljes pismo/paket preko granice, kad se javis na telefon, ili kad dobijes dva prsta u dupe prilikom pretresa...

MadBoY 21.12.2010. 15:32

Citiraj:

Autor ZpcY (Post 1806208)
premmium korisnici share servisa mislim da se ne trebaju bojati.

RapidShare hands over user info in Germany
Ako fileshare servisu dodje valjan nalog da omoguce pristup podacima, tko je i kada skidao neki file, oni to moraju uraditi.

ZpcY 21.12.2010. 17:10

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1806274)
RapidShare hands over user info in Germany
Ako fileshare servisu dodje valjan nalog da omoguce pristup podacima, tko je i kada skidao neki file, oni to moraju uraditi.

To su primjeri za njemačku, švedsku i slične gdje je to uređeno zakonom, mislio sam na ovim prostorima, recimo kolika je stopa piratluka u manje razvijenim zemljama? u rusiji? u kini? Također takve prijave idu samo da se zastraše useri koji to rade, a ne da se to striktno svima radi, jer onda ne bi ništa drugo radili nego na internetu hvatali ljude koji ilegalno skidaju podatke.

Kažem, to je više psihičke prirode nego da se to sktritno primjenjuje na svima, kao što vidiš i na linku piše "korisnici prestrašeni", a to i je poanta takvih prijava, prvo da oni to naprave, onda to mediji prenesu i naprave sveopću histeriju i onda se sve utiša, jesi vidio onu što je u americi kažnjena 1,8 milijuna $ za 26 skinutih pjesama s p2p programa? brzinom munje se to proširilo internetom i danas se više nitko ni ne sjeća toga.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:27.