![]() |
(riješeno) Links konfa - ne znam password za BIOS
Radi se o slijedecoj konfi:
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=030.010.064 Problem je nemogucnost pristupanja BIOSU niti ikojem drugom boot meniju obzirom da trazi password koji ne pise u knjizici od maticne niti je Links ista isporucio. Ne mogu otvarat kuciste jer je pod garancijom i onda bi se pokidala ona njihova naljepnica. Ugl prva instalacija win7 je isla preko usb sticka bez problema. U medjuvremenu se nes sjebalo i pri paljenju komp daje error: BOOTMGR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart. Probao sa stickom sa kojeg je prvotno instaliran OS ali bez ucinka, dolazi mi uvijek na ovo, probao sa externim usb dvd-om instalirati ali opet ista stvar. Savjeti? P.S.-poslao sam mail linksu ali dok dobijem odg i ako ga dobijem zanimaju me sve opcije. |
Citiraj:
|
A probavao sam 12345, pa sa nulama, guglao default passworde a nisam ni nmislio da je samo 4 znamenke. Hvala ti, evo uspio sam uci u bios :D
A i links se javio u rekordnom roku. Hvala. :D |
Problem se pojavio nakon sto sam preko Win update-a instalirao nove drivere za intel grafiku. Ekran je samo pocrnio i nakon restarta je dosao onaj error. Sada sam sredio sa win repair i boota se normalno medjutim i dalje mi nakon sto starta windowse prikazuje samo crni ekran a zvuk uredno cujem daje usao u winse.
Ideje? |
Probaj uči u Safe Mod(stišči F8 tijekom bootanja) i otamo obriši drivere za grafiku,iz Device menagera ili Programsa and Features-a.
|
lol, nisam se uopce sjetio safe mode-a. Ugl da to je rijesilo stvar. Tnx
|
Samo da se malo nadovežem.. Kolega je nedavno kupio konfu u Linksu s nekom Asrock pločom, neznam točno koja.. Isto mu je bila lozinka stavljena na BIOS, nije mogao uopće namjestiti boot device kako bi instalirao windowse.. Reset BIOS-a je sve riješio.. Neznam jel to neka politika Linksa da stavlja lozinku na BIOS il šta
|
Probaj sa svojim prezimenom ako si im dao tamo.
|
Links ima BIOS password na svojim konfama. Clear CMOS rješava problem. Predzadnji put sam ga našao sa Hiren's Boot CD-om. Više se ne sjećam je li bio 1234 ili 1111.
|
Citiraj:
to je po meni cist ok sto stavljaju pass na BIOS, uvelike smanjuje problem (laznih) reklamacija, a onaj ko zna sta radi - taj ce zaobit zastitu bez imalo beda :D |
Citiraj:
Hahaha... Da, istina.. Nisam se toga ni sjetio, a prikazuje mi se svaki put prilikom boota.. Neznam da li sam to ikada i koristio :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:15. |