![]() |
Windows 7 64-bit (hardver i driveri)
Pozdrav svima! Jasno mi je koji su hardverski zahtjevi za Win 7, ali nije mi jasno treba li kod 64-bitne verzije paziti na to podržava li svaka komponenta u računalu 64-bitne windowse i aplikacije općenito. Npr. negdje sam pročitao da su svi dvojezgreni procesori 64-bitni, tj. kompatibilni sa 64-bitnim aplikacijama. E sad... vrijedi li isto za, recimo, moju matičnu ploču? Dakle, imam tri pitanja:
1. Podržava li moja konfiguracija pod "Moj PC" (stara 2 godine) Windows 7 Ultimate 64-bit? Dodao bih još 2 GB RAM-a zbog igara, GeForce GTX 460 i novo napajanje. 2. Driver za mrežnu karticu na mojoj matičnoj ploči ne postoji. (SLIKA) Što napraviti u ovom slučaju kad je mrežna kartica jedna od najosnovnijih komponenti? Bez nje se ne može ni pustiti internet da windows 7 npr. sam instalira drivere za neke druge uređaje. 3. I još jedna nejasnoća. Što ako na nekim driverima nije specificirano za koju su verziju, nego samo piše: Win XP,Vista,7... hoće li raditi pod 64-bitnom verzijom Windowsa? Hvala!!! :fala: |
1. DA, slobodno dodja jos rama, cak dapace vjerojanto ces i trebati jos RAMa da radi ugodnije :)
2. Provjeri ciji je chip za Lan (vjerojatno Relatek ili Marvel) i skini tamo driver ako vec nemas nijedan na CDu s maticnom. 3. Mozes samo probati pa vidit za slucaj da nisu napisali da je 64bit :). Pokrenes pa vidis jer ako je 32bit driver javit ce ti da nije kompatibilan. |
samo digni win7 64bit sve ce biti ok.
|
Ova prića sa "sakrivanjem" drajvera se prakticira odavno (poćelo sa Vistom).
Po dl. za XP na mobo je Realtek RTL8111b 10/100/1000M Lan, kao alternativu možeš dl. od Realteka (Driver_Win7_7027_10202010.zip) izdan nekidan, ima za x32 i x64, traži jer namjerno onemogućavaju direktni link. |
Sve ovo sto je nabrojeno stoji
Jos jedna stvar, ako mislis staviti gF 460 promjeni napajanje. Ono sto imas (u Moj komp) bi ti moglo napraviti probleme, dostatno je za neki nezahtjevni uredski komp ali za vise od toga ne |
Ako budeš imao problema sa gašenjem ploče, navodno postoji jedan mali problemčić s P5B pločama i svim njenim varijantama (ima i na asus stranicama, ali asus je to zanemario) slobodno mi se javi, imao sam problem sa commando pločom i win7, jedna banalna sitnica i opcija koju treba uključit i sve radi savršeno :-) Definitivno nadogradi ram s još 2gb, kod mene je trenutno potrošnja rama 1,86GB, a ne radim ništa posebno :-)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:43. |