![]() |
AutoCAD
Pozdrav,
pruzila mi se prilika da crtam u AutoCADu za jednog investitora. Jel zna tko kolko se krece cijena sata crtanja? |
Ovisi sta crtas i ako imas diplomu ili samo fus tj za zaradu. Ja sam crtao po 50 kn/sat
|
cca 30kn sat pa na vise
|
iz iskustva, crtanje po satu je glupo i samo neki naivac bi to popusio, sreca tvoja ako si nasao nekoga tko ce placat po satu...
ovisno o projektu se dogovara cijena, a ne po satima crtanja, s obzirom na fus kako kazu kolege 30kn je ok cifra... |
Citiraj:
Svaka cast, fino si zaradio!!! Ja jos nemam diplomu tak da cu po nizoj tarifi od 30 kn. I to je dosta s obzirom na stanje u drzavi. :-) |
Ja crtam u ACADu za 25kn/h
|
ja sam crtao po kvadraturi.. nema ljepseg od placanja u fusu etaziranje zgrade po 1€ po 1m2 :D
sve ovisi sta crtas.. za koga i koliko tvoje znanje pruza.. ali koliko znam inace se ne naplacuje po satu.. neki znaju manje funkcija, a neki vise pa im treba i brdo puta manje vremena za isti rad |
A gle. veli ti covjek kaj mu treba nacrtat. ti kazem za to mi treba recimo 8 sati . to je 400 kn. sve 5 . ak tebi za to treba i 20 sati jbg dogovor je vec pao. ali inace pravi posel se naplacuje u m2 ofc
|
Mada se grafikom nisam bavio vec 2 god, gledajući sa strane grafičara,
cijena od 25kn sat je presmješna, neznam kako ide u CADu ali za sta vremena grafičar u Corelu nacrta xy stoga i cjena je desetorostruko veća. Radio sam u agCadu aka Kasemake u jednoj firmi kao planer alata za kartonažu, tu nemožeš naplatit "pripremu" jer samo par firmi u Hrv to crtaju ali ajmo reći da jednu prosječnu kutiju nacrtam i isprobam za max 30 min kad to uračunamo u cjenu alata crtanje košta minimum 200kunica |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:56. |