![]() |
Hitno-Trebam ODLIČAN monitor
Pozdrav ljudi!
Ovako, u zadnje sam vrijeme počeo primječivati da moj šrot monitor jako utječe na moje oči! E sada, hoču podhitno ga zamjeniti i kupiti bomba monitor! znači dvoumim se između CRT-a ili LCD-a, a vas bi zamolio da mi preporučite koji model da kupim! Dosta se igram na kompu i provodim do 4 sata na kompu dnevno, bilo da radim u Windowsima ili igram! zato pišite mi preporuke! E da, crt ispod 19 nebi uzimao, isto lcd ispod 17 nece ici! Cijena- do nekih 3000-3500 kn! naravno ako ima neki dosta dobar za nižu cijenu, slobodno ga uvrstite! Thanx unaprijed! :beer: |
Evo našao sam u linksu ova dva:
monitor 17" lcd sony sdm-hs74p, dvi, srebrno crni, x-black, 16ms--3152kn monitor 17" lcd sony sdm-hx73, dvi, srebrno crni, 16ms--3669kn meni ne izgledaju loše!!! |
Ak imaš mjesta na stolu uzmi 19" CRT, npr. Zamzung 959NF il neku Iiyamu.
|
ja ti isto preporučam samsung 959nf...:D
1280x1024@100Hz... mislim da dođe cca 2000kn...:beer: |
to je 19''???
Neznam, budem vidio što če mi drugi odgovoriti! |
sony LCD i igranje ne ide na mojim očima...
svakako probaj LCD prije nego ga kupiš reci im da ti daju da se malo igraš, ili neka ti provrte 3D Mark na nekoj živini od stroja |
Kao najbolji CRT u tom cjenovnom razredu na glasu je Iiyama vision master 454PRO koji dojde 3470kn.
IMHO uzmi Samsunga 959NF i ustedi 1000kn. Rijec je o zbilja sjajnom monitoru cak i za zahtjevnije. Sto se tice LCD-a pogledaj 17" Samsunge sa DVI-om pa izaberi onaj cija slika ti se najvise svida,no kod svih ostaje problem crne boje(netko ce reci da je to odlicna zamjena za magic bright :D). Kao najbolji 19"LCD za igre slovi takoder Samsungov model SM 913N kojeg krasi stvarno brza matrica, povoljna cijena(3213kn) no ima nesto neuvjerljivije boje zbog nedostatka DVI-a ... |
iiyama prolite e435s, 17'' lcd
čuo sam dosta pozitivnih kritika na račun ovog monitora, povrh svega, dođe svega nekih 2400kn. digitalno sučelje, 10ms vrijeme odziva. |
iiyama za soma maraka :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tor kakva je slika u 2D-u! kakav je prikaz boja i oštrina?? E još jedno...na koliko Hz radi u rezi 1024x768...nigdje to nisam mogao nači |
Ne, 431s ima 16ms, ali i dalje je ODLIČAN, u igrama ne da nema nikakvog ghostniga i popratnih pojava, nego sve ide kao podmazano. 2D je odličan, pogodili su dobru kombinaciju između 2D i 3D mogučnosti. Boje su pristojne, ništa spektakularno ali pristojno. Imaš par profila za boje pa nema beda za brza prebacivanja izemđu pojednih modova, u zavisnosti od potreba.
Kakve veze ima koliko Hz na 1024x768? 75 max ako te baš zanima... Ali, ja ga furam na 1280x1024/60Hz. |
pa znaš zašto...mene jebe titranje....jer titranje uzrokuje umaranje očiju! Ali dobro, na LCD-u je to malo drugačije i ne primjeti se...barem ne na mojem laptop na 60Hz
|
Re: Hitno-Trebam ODLIČAN monitor
Citiraj:
Citiraj:
No velim, ako se samo igras i surfas, LCD is way to go. |
Citiraj:
|
da, i ja imam tog srebrnog na piku. ali sve u svoje vrijeme, trenutno imam druge prioritete.
mali ot: jel mi tko može reć koliko bi bilo moguće dobit za ovaj moj monitor iz siga? edit: whooops... zaheb, nemam više siga :D :p dakle monitor je lg flatron 795ft |
Po neznam koji put: frekvencija osvježavanja na LCD-u nema ama baš nikakve veze sa frekvencijom osvježavanja na CRT-u! Radi se o potpuno različitim načinima prikaza slike i kao takav refresh ima potpuno različitu ulogu kod njih. Čak je na većini LCD-a 60Hz daje bolju i oštriju sliku nego npr. 75.
|
Kad se već spominju LCD-ovi. Zna li možda netko kakav je Gericom c700 17" LCD ?
Frend ga planira kupiti (office use), ali mislim da bi se isplatilo uzeti iiyama prolite e435s. Kakvi su u odnosu na LG L1730? |
Citiraj:
|
Ljudi a što je sa Samsungima i LG-ima? ili pak Sonijem? čudno da nitko nije preporučio sony!!!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:03. |