PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   3 monitora na laptopu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=202230)

Mortal 06.11.2010. 19:37

3 monitora na laptopu

Pozdrav, imam razne kombinacije doma i viška monitora.

Da li se može na laptop spojiti 1 monitor na hdmi, jedan na vga, i koristiti ekran od laptopa?

Na mom edge 13 sa hd3200 nekako mi to ne radi, ne dozvoljava primjeniti postavke ako su 3 monitora uključena, sa 2 radi. Da li je slučaj do modela ili to jednostavno neide...

Visage 06.11.2010. 20:07

Ne znam tocne specifikacije te onboard grafe i njene limite transmitiranja... ali sve u svemu, moze se reci da si za mogucnosi, vise nego napregnuo maksimum :)

U jednu ruku pozdravljam, ali u drugu moras znati da si vec ionako ambiciozno potegnuo iznad ciljane prakticnosti svog onbordasa. Morat ces ici na skuplja vanjske igracke ako zelis kvalitetno tapetiranje u kombinaciji s postojecim laptopom na vise monitora. Koliko god volim takve igre i pozdravljam ih, ali, osim nauke znatizelje, zbilja neces imati koristi u kombinaciji laptopa.

vranjba 06.11.2010. 20:13

probaj sa ultramon programom, možda pomogne

Mortal 06.11.2010. 20:32

A gle nemam baš volje nostiti na put svoje bazično računalo koje je full tower sa nekih 30kg težine i moram rastegnuti mogućnosti laptopa :)

Dobiti ću treći monitor preko USB port replicatora od Lenova što ga imam, ali on mi je zadnje riješenje jer ima podršku do 1440x900 a ja tražim full hd izlaz. Sad trebam nekoga sa iskustvom tko mi može reć sa sigurnošću da to recimo radi na grafama jačeg ranga, znamo da serija 5 radeona ima podršku za više monitora, bi li to onda radilo i na laptopu na 3 monitora?

A ultramon mi je program koji imam instaliran na svakom računalu jer uvijek radim sa više monitora.

Visage 06.11.2010. 20:45

Citiraj:

Autor Mortal (Post 1771691)
A gle nemam baš volje nostiti na put svoje bazično računalo koje je full tower sa nekih 30kg težine i moram rastegnuti mogućnosti laptopa :)

Ma to je sve za pet i pozdravljam. Nosim i ja monitor dodatni uz laptop i nitko ne voli vise od mene slagati ih :)

Samo ako je grafa hardverskim akcelom ogranicena na punokrvni, samo na jedan dodatni prikaz a svaki sljedeci je samo razvlacenje, onda imas bezivotnu ispomoc. Mozes ti i USB monitor tako slagati, ali razvodnilo mi se odusljevenje kad sam vidio kod covjeka koliko je to upotrebljivo za bilo sto osim staticnih aktivnosti unosa/citanja.

Citiraj:

Dobiti ću treći monitor preko USB port replicatora od Lenova što ga imam, ali on mi je zadnje riješenje jer ima podršku do 1440x900 a ja tražim full hd izlaz. Sad trebam nekoga sa iskustvom tko mi može reć sa sigurnošću da to recimo radi na grafama jačeg ranga, znamo da serija 5 radeona ima podršku za više monitora, bi li to onda radilo i na laptopu na 3 monitora?

Poskidaj si PDF-ove od konkretne serija adaptera (posebno u kombinaciji tvog modela) i nadji konkretnu potvrdu specifijacija. Nije upitnost u seriji 5x, vec ostaje pitanje kako je to implementirano na tvom konkretnom modelu EDGE-a, kojem to i nije neki znacajni prioritet bio. Zato mi je napamet bez citanja specifikacija kompletirati zakljucak. Vjerujem da na jednom 99% bi trebao imati, ali na 3 - vrlo upitno s tvojim modelom, odnosno rekao bih da vrlo sumnjam.

Citiraj:

A ultramon mi je program koji imam instaliran na svakom računalu jer uvijek radim sa više monitora.

Nazalost on ostaje u domeni soft a ne hard intervencije za ovo sto pitas. Mada je neizostavano prvi alat za visetruki prikaz.

...

Mortal 08.11.2010. 14:03

A znam kako radi display link imam ga već neko vrijeme. Preko USB-a spojiti još jedan monitor moguće je smao za čitanje pdf-a (a za to mi i treba za čitanje ) postoji i video mod na display linku ali to radi jako loše i lag je velik. Čak i za čitanje miš zna ponekad kasnit.

raliSHA 08.11.2010. 14:45

na mojoj toshibi l670 sa 5650 radi bez problema, sad pitanje je jeli to do toshibe ili kartice :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:13.