![]() |
Tvrdi disk smanjen za nestalu particiju
Racunalo je HP Probook 4525s.
Eksperimentirao sam sa dizanjem xp-a sa USB-a i pritom sam morao promjenit active disk na D, odnosno na onaj bez OS-a. Dizanje XP-a nije uspjelo i pokušao sam vratiti se na win 7 al nisam mogao, kod svakog pokusaja pa i bootanjem windows 7 DVD-a javio bi mi poruku bootmgr is missing. Pomoću FDiska sam uspio dici Windows al mi je HDD sa 320GB smanjen na 250 GB, jer je C particija (na kojoj je bio instaliran win 7) imala 70GB. Neznam jel to do MBR-a il neceg slicnog, jer wipe-ao sam disk i Duke ga je ocitao kao Hitachi 250GB, znaci opet fali tih 70? edit: probao sam i brisanje mbr-a, također nije pomoglo. |
probaj sa Hitachi Feature Tool, ja sam znao vratiti kapacitet diskova na originalni sa tim programom: http://www.hitachigst.com/hdd/suppor.../ftool_215.iso
|
Imam Hirens's Boot CD i probao sam vecinu slicnih alata ukljucujuci i taj, jednostavno mi svi ocitaju HDD kao da mu je kapacitet 250GB, hvala za odgovor. Također sam probao formatiranje, brisanje mbr-a i wipe-anje, nista nije pomoglo. Neznam može li se u particijskim tablicama nešto srediti..?
|
Jesi probao na najednostavmoji način, spojit hard na drugi PC i krot Disk Menage obrisat sve particije na tom hardu pa napravit novu, kad obrišeh tih 250gb mozda ti sse pojavi i ovih 70 izgubljenih, ( znam da je long shot al isplati se probat 2 min :) )
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:11. |