PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Gigabyte GA-8N-Sli Royal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20215)

Bubba 27.04.2005. 21:38

Gigabyte GA-8N-Sli Royal

Laze selo, lazu ljudiii...

nVidia je nedavno predstavila svoj chipset za Intel platformu, pa je tako omogućila korisnicima Intelovih procesora i najveću novost-SLI mogućnost uparivanja dvije grafičke kartice.

Nismo li vec ustvrdili da je SMicro imao ovaj feature na i7525 chipsetu cak prije no sto je nVidija izdala svoje AMD pulene na trziste?

Beren 27.04.2005. 23:44

Istina, ali to je više improvizacija nego prava stvar. Mislim da je Supermicrov cilj bila mogućnost korištenja dvije grafičke kartice odvojeno kako bi korisnik na raspolaganju imao podršku za četiri monitora.

Dakako, činjenica je da ti opet piliš po svome. Supermicrova X6DAE-G2 ploča je stvarca koju običan korisnik neće nikad vidjeti u svojem kućištu (pa makar nekim čudom imao kućište koje može akomodirati EATX ploču i šrafljenje hladnjaka na Xeone).

Bubba 28.04.2005. 06:48

Citiraj:

Originally posted by Beren
Istina, ali to je više improvizacija nego prava stvar. Mislim da je Supermicrov cilj bila mogućnost korištenja dvije grafičke kartice odvojeno kako bi korisnik na raspolaganju imao podršku za četiri monitora.
Prava stvar jest, samo prilicno ogranicena (16x i 4x, IIRC).

Citiraj:

Dakako, činjenica je da ti opet piliš po svome. Supermicrova X6DAE-G2 ploča je stvarca koju običan korisnik neće nikad vidjeti u svojem kućištu (pa makar nekim čudom imao kućište koje može akomodirati EATX ploču i šrafljenje hladnjaka na Xeone).
Ne budi dvolican, Ekspertu. Jos vise sumnjam da ce vasei korisnici imati dual Opterone, M$ Cluster edition ili Cell u svojim racunalima, pa uredno prenosite vijesti glede toga.

tor 28.04.2005. 09:04

Citiraj:

Nismo li vec ustvrdili da je SMicro imao ovaj feature na i7525 chipsetu cak prije no sto je nVidija izdala svoje AMD pulene na trziste?
Jesmo, ali baš me zanima koliko je to zanimljivo kučnim korisnicima i koliko je to puta bilo u pogonu. Mislio sam na širu primjenu na Intelovim platformama.
Ali dobro, da nije prvo nije...

Beren 28.04.2005. 12:49

Citiraj:

Ne budi dvolican, Ekspertu. Jos vise sumnjam da ce vasei korisnici imati dual Opterone, M$ Cluster edition ili Cell u svojim racunalima, pa uredno prenosite vijesti glede toga.
Pa neće imati dual opterone, ali ne bi se čudio da će imati Athlone 64 X2. I ovo sa Cellom mi nije baš najjasnije... To IBM gura kao general purpose procesor koji primjenu bez problema može naći u stolnim računalima. Mislim...ako može u Playstation 3, ne vidim razloga zašto ne bi mogao i u kućno računalo.

Bubba 28.04.2005. 17:22

Citiraj:

Pa neće imati dual opterone, ali ne bi se čudio da će imati Athlone 64 X2. I ovo sa Cellom mi nije baš najjasnije... To IBM gura kao general purpose procesor koji primjenu bez problema može naći u stolnim računalima. Mislim...ako može u Playstation 3, ne vidim razloga zašto ne bi mogao i u kućno računalo.
Je, je, i PPC je bio reklamiran kao:

"Pozdrav, ja sam Ivan Horvat. Vjerojatno ste se vec mnogo puta susretali s ovime [krupni kadar na zaflekanu kosulju]. Nasa nova vesmasina s PPCom ce odrediti optimalnu temperaturu i vas ves ce opet biti nenadmasno cist...". Tresla se brda, rodilo se nis, sto se tice consumers proizvoda, dakako.

Nego, da ne otvaram novi thread, znas li mozda koliko ce kostati onaj Saphiretov THEATRIX otprilike?

tor 28.04.2005. 18:38

Citiraj:

Je, je, i PPC je bio reklamiran kao: bla, bla, bla...
Sve to stoji, ali ti malo zadireš u neke vode koje baš i nemaju veze s ovim. Ne mogu pisati news: nVidia je nedavno predstavila svoj chipset za Intel platformu, pa je tako omogućila korisnicima Intelovih procesora i najveću novost-SLI mogućnost uparivanja dvije grafičke kartice, ali ko ih hebe, kad je već SMicro imao ovaj feature na i7525 chipsetu bla truć, ulazeći u detalje nezanimljive korisniku koji NEČE niti pomisliti kupiti SM ploču sa time, nego gleda ovo što se sada nudi...Prenosim vjest, a ne radim članak o povjesti uparivanja grafikanera ili tome slićno.
BTW, cijena vani je negdje oko 100$.

Bubba 28.04.2005. 21:50

Citiraj:

Originally posted by tor
Sve to stoji, ali ti malo zadireš u neke vode koje baš i nemaju veze s ovim.
Jesi li citao Pale sam na svijetu?

Citiraj:

Ne mogu pisati news: nVidia je nedavno predstavila svoj chipset za Intel platformu, pa je tako omogućila korisnicima Intelovih procesora i najveću novost-SLI mogućnost uparivanja dvije grafičke kartice, ali ko ih hebe, kad je već SMicro imao ovaj feature na i7525 chipsetu bla truć, ulazeći u detalje nezanimljive korisniku koji NEČE niti pomisliti kupiti SM ploču sa time, nego gleda ovo što se sada nudi...Prenosim vjest, a ne radim članak o povjesti uparivanja grafikanera ili tome slićno.
Tvoja maksima slijedi ovu:

Ljudi nikada nisu bili u svemiru. Zasto? Zato sto nitko nikada NECE pomisliti da kupi shuttle od xy miljuna $ nego gledati ono sto se sada nudi. A to je nista. Dakle?

Ti, kao nekakav novinar(?) si jednostavno mogao napisati neutralnu vijest: "nVidia je nedavno predstavila svoj chipset za Intel platformu, te izmedju ostalog ponudila i SLI nacin rada." Cisto, neutralno, tocno.

Citiraj:

BTW, cijena vani je negdje oko 100$.
Awww... :(

tor 28.04.2005. 23:36

Nisam ja novinar (?), neutralna vijest nebi tebe izazvala i nebi svi mi mogli uživati u beskrajno lijepim raspravama sa tobom i djeliti uzbuđenje u isčekivanju svakog tvog posta:D
Ovako je život puno zanimljiviji i uzbudljiviji. Ko je još vidio ići u svemir kada imamo tebe na zemlji:p

aurellie 29.04.2005. 06:43

Dobro Bubba što sad kenjaš ti, ovaj topic ti stvarno nije trebao?
SLi je nvidijin trademark pa kao takav NIKAKO nije mogao završiti na SM i7525 ploči.
To što je poboljšanje performansi za razliku od SLI ravno 0%, netreba ni govorit.

Dakle, novost na pcekspertu je 100% točna i realna, e sad problemima jednog fanboya što bezveze melje po forumu nebi se trebalo zamarati :beer:

tor 29.04.2005. 07:36

Ma što vam je ljudi? Čovjek bi samo malo komunicirao...:D

Bubba 29.04.2005. 22:02

Citiraj:

Originally posted by aurellie
Dobro Bubba što sad kenjaš ti, ovaj topic ti stvarno nije trebao?
SLi je nvidijin trademark pa kao takav NIKAKO nije mogao završiti na SM i7525 ploči.
To što je poboljšanje performansi za razliku od SLI ravno 0%, netreba ni govorit.

Probao si, pa znas? Ja sam, eto, takav setup vidio, a korisnik koji ga je imao se nije zalio. Naprotiv.

Citiraj:

Dakle, novost na pcekspertu je 100% točna i realna, e sad problemima jednog fanboya što bezveze melje po forumu nebi se trebalo zamarati :beer:
Kao i obicno, niti tocna, niti realna. Naravno, dovitljivi autor je pokusao dovitljivo izbjegnut daljnju konverzaciju, no to ne mijenja status quo.

tor 29.04.2005. 22:14

Oh, sad sam još i dovitljiv. Pun si komplimenata, moram primjetiti.:D
Nisam pokušavao izbjeći konverzaciju, mislim da nemam razloga za takvo što. Ali ajd, ako te to čini sretnim:p

CatKiller 29.04.2005. 22:20

...teško da će SLI raditi na i7525 ploči pošto je nVidia onemogućila 16x/2x i 16x/4x PCIe konfiguracije, SLI (trenutno) radi samo na 8x/8x sustavima...

Bubba 29.04.2005. 22:31

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
...teško da će SLI raditi na i7525 ploči pošto je nVidia onemogućila 16x/2x i 16x/4x PCIe konfiguracije, SLI (trenutno) radi samo na 8x/8x sustavima...
Ovaj je 16x/8x...

Beren 30.04.2005. 15:20

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Ovaj je 16x/8x...
Ne nego 16x + 4x budući da čipset podržava samo 20 PCI-E stazica (laneova, jelte).

CatKiller 30.04.2005. 15:35

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Ovaj je 16x/8x...
U redu, ali opet nije podržan ;)

Od 66.75 verzije drivera SLI radi samo na 8x/8x i na 16x/16x kod nVidia Professional chipova...

To je jednostavno bila platforma za demonstraciju tehnologije...

CatKiller 30.04.2005. 15:38

Citiraj:

Ne nego 16x + 4x budući da čipset podržava samo 20 PCI-E stazica (laneova, jelte).
...PCI Express x16 graphics, an aditional 8x PCI Express interface...

Znači da je 16x/8x točna brojka

http://www.intel.com/design/chipsets/E7525/302727.pdf

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:44.