![]() |
Toshibu Satelite L350 - crni monitor
Pozdrav svima!
Dakle, imam Toshibu Satelite L350, staru dvije godine. Na njemu je Vista od prvog dana i laptop mi je radio odlično. Nedavno je stavljena nova Vista, ali potpuno ista kao i prije Ultimate. Od tada ( ne mora biti da je baš zbog toga, ne znam, zato pitam vas) događa mi se kod igranja nekih igara (tipa Farmville na facebooku i Texas Holdem pokera) da mi se monitor jednostavno zacrni. Kursor se vidi i može se pomicat, u pozadini se čuje zvuk, ali na monitoru samo crnilo. Ne mogu ništa napraviti, osim prisilan shut down. Da odmah olakšam, lapto je uredno čišćen, dakle, ne pregrijava se. Nekada se prije tog zaleđivanja pojavi da mi se Shockwave dodatak srušio, pa nakon toga crnilo, a nekada crnilo samo od sebe, bez ikakvog upozorenja. Je li problem u windowsima, ili u samom laptopu? Molim vas pomozite, nemam se sa kime savjetovati. Unaprijed zahvaljujem. |
Reinstall drajvera od grafike?
Start -> Run -> Control panel -> Administrative tools -> event viewer -> windows logs -> system -> (kakvih errora ima tu)? |
Ovak:
Critical: Kernel power (The last sleep transition was unsucessful. This error could be caused if the system stopped responding failed, or lost power during the sleep position) Error: Service control manager evenlog provider Error: DistributedCOM Error: Bitlocker driver I to je to |
Instalirala nove drivere za grafiku i to mi se opet događa, ali sad više ne samo kod pokretanja aplikacija, nego i kod drugih stvari. Htjela sam otvoriti mozzilu i on se opet zacrnio :wtf2:
Ajd, pomagajte dečki :respekt: |
Pokušaj spojiti vanjski monitor na laptop da vidiš da li je do softvera ili hardvera. Ono što bi također mogla pokušati je dizanje nekog Live OS Linuxa (npr. Knoppixa) jer se on starta direktno sa cd-a i u sebi već ima drivere za grafiku.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:30. |