![]() |
Besplatni pokaz za ZET (problemi s dobivanjem dotičnog)
Večer ljudi,
evo kako je mene stiskao jedan mutavi prof na faxu i lijepo mi priustio to da izletim s faxa i nastavim studij na drugoj visokoobrazovnoj ustanovi tako i počinju moji problemi sa ZET-om (da hoću plaćat 40€ mjesecno ne bi bilo problema :lol2: ) naime, radi se tome, da ja ne mogu dobiti besplatni pokaz zbog ovih stvari: 1. prebivalište i boravište mi je u Valpovu (slavonija) 2. fax mi je u V. Gorici 3. tražim pokaz za grad Zagreb e sada, ja sam imao pokaz besplatni dok mi je fax bio u zg i tu nije bilo problema, no čim mi je fax u gorici, odmah problemi, jedini mogući način da ja sada dodjem do pokaza je taj da promjenim mjesto prebivališta, a što znači da moram mjenjat osobnu, putovnicu, tražit ljude kod kojih bih se prijavio za prebivalište, gubim subvencije na ixici za prehranu i tako dalje :'( zanima me, je li se netko susreo s ovakvim problemom i kako ga je riješio? rješava li problem prijavkom boravišta(privremeno na godinu dana kao podstanar i slicno) u Zagrebu? Ima li netko pravo na pokaz a da ga ne koristi pa da mi ga posudi,bio bih jako zahvalan :D :respekt: |
imas pm
|
fala na ideji ali nejde to tako lako ko prijašnjih godina :D
|
ZET
Šaljem mail - ništa, zovem telefonom - ništa. :kafa:
Pa da probam ovdje. Ne živim u ZGu (već Zagrebačka županija) i ne idem u školu u ZG. Imam li pravo na tzv. "đački" popust od 83 kn (mjesečni pokaz) ili to samo vrijedi (što i pretpostavljam) samo za one koji a) imaju prebivalište u ZGu ili b) polaze školu u ZGu? Tj. ja plaćam punu cifru od ~290kn za mjesečni pokaz? |
evo ja danas rijesio..
pravo na besplatni pokaz u gradu zagrebu imas pod ovim uvjetima 1. ako ti je fax ili škola u zgb imas free pokaz 2. ako ti fax ili skola nisu u zgb nego u zgb zupaniji, onda moras imati boraviste prijavljeno u zgb i dobit ces besplatni pokaz. ako ne zivis u zgb, niti boravis, niti imas skolu u zgb, a hoces pokaz za zgb mislim da placas punu cijenu mjesecne karte! |
Ako možda imaš kakvog rođaka u Zg pitaj ga jel možeš njegovu adresu napisat i kažeš da kad si u Zg boraviš kod njega, mislim da bi to upalilo.
|
Evo novosti, od 1.1.2011. studenti i đaci nemaju prebivalište (odnosno imaju samo boravište) u Zagrebu (i ne plačaju prirez, ovo-ono) i studenti i đaci kojima mjesečna primanja po osobi u obitelji prelaze 1700 kuna više neće imati pravo na besplatan pokaz.
Link na članak |
Prijavi si boravište kod strica, ujne, kuma.. i stvar rješena.
|
Citiraj:
|
Ahahah baš me zanima kako će me natjerati da vratim pokaz :P
Al nije to ništa naspram ovoga http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...06.html?pos=n1 Ak bu tak, ja bum se ziher švercala! :lol2: |
Ma sve za boljitak grada i države, kad je besplatno onda se nemilice koristi a kad treba platit onda se krade.
|
Citiraj:
Ostali će imati karticu koja više ne vrijedi. A bicikli do 100kn će postati najčešće prijevozno sredstvo :). |
Neznam za druge, ja sam u 3 godine koliko besplatno koristim javni prijevoz ustedio taman toliko koliko cu morat platit ako se ovo sa net.hr-a ostvari.
Da zivim u Zg-u, a ne u periferiji, uopce mi nebi bio problem odpedalirat kakvih 10-ak kilometara do skole/faksa/posla. Ovako kad imam 20 km do skole nemam drugog izbora osim ZET-a |
Citiraj:
trenutno se švercam, od ove godine više nemam prava na free prijevoz. btw, ako neko zna, kolege studenti.. što trebam odnest u zet da bi mi produžili pretplatnu kartu? indeks ili potvrdu s faksa? ili oboje.. |
Citiraj:
Nemas vise prava, a pitas sta treba? Treba ti indeks sa upisanom godinom, ovjerena potvrda, osobna i pokaz. |
Vozila bi se i ja bajsom da mi fax nije na brdu.... Ja im kune neću dati ak dignu cijene prijevoza iz inata, nek prvo uzimaju iz svojih lopovskih džepova...:amen:
|
Citiraj:
hvala za odgovor. |
Citiraj:
al ak te kondukter copi odhebes ga, ak si zensko pospricaj ga suzavcem u oci, ZET je preveliki piece of shit da ga plaćaš |
Još spominju razrijeđenje voznog reda...Linija 109 (Crnomerec-Dugave) koju redovito koristim ima buseve svakih ~10 minuta, i svaki bus je pretpran ljudima do te mjere da se u bus jedva uđe, a sad bi oni razrijedili vozni red..
|
Ak te kondukter ulovi jedino što može napravit je istjerat te van, znam iz opće prakse :P
|
Citiraj:
To sve za najlošiji i najsporiji javni prijevoz u Europi. Samo kad se sjetim 17-ice popodne oko 3-4 ili navečer oko 7-8 - ljudi ko' sardine natrpani, a oni misle smanjivat broj tramvaja u prometu. Noćne tramvaje bi isto trebali razrijediti - ima čak 4 linije koje ionako voze svakih pola sata. Ne trebaju vozit uopće. |
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:02. |