PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Cool & Quiet (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20141)

Tao2 25.04.2005. 23:25

Cool & Quiet

Ploča A8N-E. C&Q iz nekog razloga ne radi. Stavio sam jasno u biosu enabled, driver i program u win-u. Stoji na defaultnoj frekvenciji radio il ne radio išta. Jel to neki bug ili šta?

No123 26.04.2005. 08:45

Re: Cool & Quiet

Citiraj:

Originally posted by Tao2
Ploča A8N-E. C&Q iz nekog razloga ne radi. Stavio sam jasno u biosu enabled, driver i program u win-u. Stoji na defaultnoj frekvenciji radio il ne radio išta. Jel to neki bug ili šta?
Jel to mislis na ASUS Q-Fan, to nema nikakve veze sa frekvencijama ;)

P.S. Jel se jako cuje onaj mali ventilator na ploci sto hladi chipset??

Edit: Sorry sad sam skinuo manual za plocu i vidim da C&Q nema veze sa Q- fan, onda nemam pojma, ja sam jucer narucio istu maticnu pa sad cekam da mi dodje pa javim rezultate ;)

crn 26.04.2005. 14:07

Re: Cool & Quiet

Citiraj:

Originally posted by Tao2
Ne znam za tvoju ploču ali u pravilu moraš 'Power scheme' staviti na 'Minimal Power Management' da bi stvar radila .
Za detaljnije podešavanje skini RM clock. U tom slučaju 'Power scheme' ostavi na 'Allways On'.

Tao2 26.04.2005. 21:01

Re: Re: Cool & Quiet

Citiraj:

Originally posted by No123

P.S. Jel se jako cuje onaj mali ventilator na ploci sto hladi chipset??

[/B]
Prekratko je konfa bila kod mene jer sam to slagao jednom dečecu. Prve impresije na sve skupa su mi jako dobre. Još je i Corsair c2 jedan giga gore i taj vrag jednostavno leti. Ovaj ventić na nb-u ako je vjerovat monitoru vozi preko 7000rpm i ne zuji kolko bi očekivao u odnosu na taj rpm. C&Q sam samo probao i nije radilo, valjda neki bug ili šta. Bios nema novi za skinut. Ovaj je iz prvog mj.

nino 26.04.2005. 22:32

Dok u biosu ne stavš "performance mode" na standard nema C%Quiet rada.

No123 27.04.2005. 08:38

Evo imas ovdje najnoviji BIOS ;)

Tao2 27.04.2005. 21:08

Citiraj:

Originally posted by No123
Evo imas ovdje najnoviji BIOS ;)
Ne znam kako ga nisam sam spazio neki dan, a može bit da su ga sad stavili u opticaj. Svejedno hvala. Proc ti bokca na svojem box cooleru drži temp. ispod 40. Dva sata je vrtio 3dmark i nije htio preko. U idlu ko led ledeni. Sa blokom vode gore bi se dao podobro oc-at pretpostavljam.

nicko 28.04.2005. 11:33

moraš instalirat driver za procesor (naći češ ga na amd-ovim stranicama), u biosu ti mora biti uključen c&q i isključen q-fan...

također ti mora biti uključena ACPI 2.0 podrška..

i na kraju u windowsima moraš namjestit power settings na "minimal power managment" i onda i trebalo radit!

e da..i program cool&quiet kaj si dobio s matičnom obavezno NE instaliraj, jer ne valja...

i NE smiješ imat uključen u biosu performance mode

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:32.