![]() |
Dva IDE uređaja na jedno externo USB 2.0 kućište
Trenutno nisam u mogućnosti probati, ali za vikend budem, znači pala mi je na pamet ideja spojiti 2 uređaja u externu PATA USB2.0 ladicu ICYBOX. Napajanje jednostavno splitterom riješim, a kratki jednostruki PATA kabel zamijenim obicnim s 2 konektora, namjestim master/slave na uređajima i to je to. Mislim spojiti DVD drive i hard disk. Možda je netko već ovo probao? Ima li razloga da ovo ne šljaka?
|
baš taj kontroler zna kaje master/slave? :)
|
Citiraj:
Tim vise sto vecina tih chipova koji se nalaze u ATA ladicama "modernog" doba dolaze i po vecini serverskih ploca koje su zadrzale taj anticki relikt tehnologije bas u izvedbi USB -> ATA chipa i na svima normalno radi citav ATA kanal (dva uredjaja). Obavezno javi kad probas... |
Hm, dodatak na Bubbu, možda će ti napajanje biti slabo za dva diska. Koliko je snažna "ciglica"?
|
Cigla je od 60W mislim,trebalo bi držat bez pol frke, budem reportirao dok stignem isprobat sve.
|
Okej uspio sam se danas igrati nekih sat vremena s ladicom i pokušavao spojiti hard disk i cdrom na jedan kanal IcyBox USB 2.0 ladice.
Zasebno uređaji rade, s tim da CDRom nije izlistan u My Computer, ali se preko command prompta može pristupiti njemu i manipulirati podacima, u mojem slučaju cd g:\, copy *.* d: šljaka i sve se normalno iskopira, te se pojavi zelena strelica u system trayu za dismount. Međutim, u nijednoj kombinaciji kabela, slave/master kanala i uređaja hard disk/CDRom, hdd/hdd nije stvar proradila kako treba. U slučaju spajanja dva uređaja, zelena strelica u sys trayu za dismount se neprestano pojavljuje i gasi, te se uređajima ne može pristupiti niti preko Windows explorera niti command prompta, pustio sam to 5 minuta da se odvija prije nego sam zaključio da od toga ništa. Nakon toga svi uređaji zasebno rade normalno s ladicom, ali skupa ne. Tako da je zaključak sljedeći: na IcyBox 3.5" USB2.0 ladici ovaj princip ne radi, što ne znači da na svim eksternim PATA ladicama se događa ista stvar. Rado bih vidio iskustva s nekim drugim ladicama ako itko ima volje to probati. Eto time se završava moj dio ovog eksperimenta. Stay frosty .... ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:12. |