![]() |
VirtualBox i pun ekran operativnog sistema
Pozdrav
Ne znam gde da stavim ovu temu pa ako sam pogresio sorry Ugl radi se o sledecem kada preko VirtualBox snimim Ubuntu nikako nemogu dobiti full ekran programa vec je to nesto malo...niska rezolucija...Nalazi se u sredini ekrana i nikako nemogu da povecam sliku, da li je taj program tako napravljen da mi nedaje sliku u full rezoluciji Hvala |
Trebaš instalirati VBox guest additions.
Pokreneš, u tvom slučaju Ubuntu, ideš na Devices->CD/DVD devices->VBoxGuestAdditions.iso. Označi ga kvačicom. U Ubuntu ga nađi pod places. desni klik pa open with autorun prompt. Dalje čitaj što piše. |
Nisam jos probao,pokusat cu...Da li bi Windows XP radio u punoj rezoluciji ili sto treba nesto dostimavati ?
P.S Neznam da li je bitno za napomeniti da sve to radim iz Windowsa 7 |
Sve što ti treba je da VboxAdditions podržava OS koji instaliraš.
Dakle, konkretno, prošla verzija VBox-a je uredno instalirala Ubuntu 10.10, ali VBoxAdditions su odbijali raditi, dakle ništa od pune rezolucije. I, da XP radi, podržan je u potpunosti. S time da moraš shvatiti da virtualizacija ima svojih ograničenja, meni najveći problem je podrška za usb. A to što radiš iz Win7 je manje bitno... |
Eeeee kako sada to pokreniti da diska :P
Vidim da treba nesto ici u terminal upisivati ....:) Ako znas pomagaj ako ne,nacackacu valda vec nekako :) Usvakom slucaju hvala na pomoci ;) |
Instalirao sam ali i dalje mi nije pun ekran :/
|
ja imam isti problem i to zbog limita reze.
koju rezu imaš ? jesi pravilno instalirao vbox additions (preko sudo)? |
Pa ne znam da li sam pravilno instalirao :) Neka instalcija se dogodila.... :/ Kako si ti instalirao ?
Da rezolucija je 800x600 i nemozes ju povecati, Tebi ? |
Bio je problem s Ubuntu 10.10 i VirtualBox 3.2.8, evo rješenje (ili staviti 3.2.10, navodno je riješen)
http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=3&t=34783 |
Citiraj:
Citiraj:
Navedeni problem je inače standardan sa novom verzijom nekog OS-a. GuestAdditions jednostavno odbije raditi. |
Citiraj:
|
Ponavljam, da li ste preko konzole instalirali pakete ili ste samo pokrenuli iz menua instalaciju Additionsa (to vam samo kopira, a niš ne instalira na Linux OSovima)? :)
Ako ne ovo vam može pomoći: http://digitizor.com/2009/05/26/how-...a-linux-guest/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:51. |