![]() |
AMI Display Memory Error + Pitanje u vezi ADM servisa
Kupio u ADM-u sljedecu konfiguraciju.
POV GTX460, 768MB Asrock 770 Extreme3 Samsung F3 500GB 4GB DDR3 KingMax LG GH22NS DVDRW Corsair 340W CX Napajanje Athlon 2 x3 445 CPU MS Thunder Midi Tower USB multicard reader crn ea 700 EDIMAX EW-7128 WLAN PCI LG W2240T Monitor Pricekao sam sat vremena otprilike jer je vani hladno bilo pa sam htio da se temperatura izjednaci i onda krenuo s instalacijom OS-a (Win7 x64). Sve uredno instalirao i stvar radi, osim sto monitor ima smanjenu sliku jer jos nisam podesio i instalirao drivere. Htio sam najnovije drivere s neta uzeti, tako da sam prvo wlan instalirao da mogu na internet bez da provlacim kabel novi. Sve uredno proslo i spojio se, ali dok se spajao na WLAN, prestao mi mis raditi. Ono, svijetli, ali ne mice se. Stavim mis u drugi usb i krene se opet instalirat, ali opet se ne mice nakon instalacije. Probam i drugi mis u taj isti port, ali taj se uopce ne pali ni ne instalira. Odlucim probat restartat komp da vidim sta bude, al prije toga promijenim rezoluciju prek tipkovnice na neku visu jer mi je na 800x600 i nemoguce je radit tak. Stavim na 1200x1024 ak se ne varam, jer wide rezolucija jos nije bilo na listi (nit sam jos stavio video ni monitor drivere). Umjesto da se nesto dogodi, dobim crni ekran (ali ne no signal) i usput primjetim da mi monitor ima 1 mrtvi pixel. Mislim si, ok ne podrzava rezoluciju iz nekog razloga i pricekam onih 15 sekundi da se vrati na prethodnu, ali nis se ne dogadja. Nista mi ne preostaje, nego restartam komp. Kod restarta, dobim 2 ultrabrza beepa, pa 8 brzih i monitor ostaje u power saving modu, kao da nije spojen. Prema AMI bios tablici errorova, 8 kratkih je "Display Memory Error". Pretpostavljam da se ova prva dva ultrabrza ne broje jer su stvarno prokleto kratka i idu skoro jedan spojen s drugim. Ako se slucajno broje, onda bi to bilo 10 kratkih beepova, sto bi bio "CMOS shutdown Read/Write error", ali ne vjerujem da je to. Nazvao sam ADM servis i rekao im za tih 8 beepova i da je skoro sat vremena prije toga sve radilo i vele da je vjerojatno graficka otisla. Pretpostavljam i ja da je tako, al me brine ta stvar s misem koja se prije toga dogodila. Zanima me, jel imao netko slicna iskustva. Isto tako, rekli su mi u ADMu da donesem kuciste i kutiju od graficke s papirime, al neznam, sta mislite, da i monitor donesem? Mislim da je najbolje sve, po meni. Isto tako me zanima, zna netko, hoce li mi samo na brzinu zamjenit graficku ili cu morat ostavit sve to dolje? |
Ma, svejedno ti je za monitor ako ti po beep-ovima kaže da je grafa, odnosno njena memorija. Pogotovo ako je isti monitor prije radio bez problema.
Za ovo hoće li biti odmah gotov, ili će komp prenoćiti, teško je reći. Vjerojatnije je da će oni htjeti probati sve i svašta prije nego ti daju drugu grafičku. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:38. |