![]() |
Sony Vegas - editanje glazbenog videa
Bok :chears:
dakle za seminarski rad iz racunalstva trebam napraviti videomontazu. ideja je napraviti glazbeni video jedne pjesme sacinjen od nekoliko live nastupa ukomponiranih i sinkroniziranih. u vegasu sam totalni amater - pocetnik. dakle trebam nekoga tko se time bavio da mi malo pomogne oko efekata ili barem kakve linkove s tutorialima koje bi mogao upotrijebiti u takvom videu. ili cak neke editane glazbene videe da vidim kako to izgleda otprilike? svaka pomoc je dobrodosla:) |
|
Citiraj:
ne pozurivati sa zaključcima molio bih :zdero2: |
Hoces li ti snimati taj glazbeni video? Sto bi uopce od materijala koristio? Na kakve efekte mislis?
|
Citiraj:
htio bi koristiti razne efekte, kakvi god postoje i mogu biti dobri i prigodni :) zato trazim pomoc |
Za to ti je vec dovoljna ako ne i presudna i sama montaza kadrova, koja bi trebala biti dinamicna kod zescih/brzih pjesama ili u nekakvom slow motionu kod kenjkavih pjesama. Mozes koristiti i split-screenove, igrati se s bojama (kolor korekcijom), koristiti vise layera videa sa raznim prozirnostima, zatresti kadar ako postoji nekakav bum/spica u pjesmi... zapravo moras se kreativno izraziti, a to te nitko ne moze nauciti, pogotovo ne na tu nekakvom forumu. U biti sve ti ovisi najvise o tome kakav materijal imas i da li ga mozes/znas dobro usyncati. Imas youtube pa potrazi neke amaterske spotove, pa vidi kaj se otprilike moze dobiti. Inace dobar primjer za pogledati ti je Let 3 - Ziva Picka DVD, koji je isto tako sviran na jednom mjestu, a montiran iz hrpice nastupa na razlicitim mjestima. Zapravo nista specijalno sto se tice efekata, pokoja grafika ili isjecak iz nekakvih filmova, ostatak cari je u montazi.
|
Citiraj:
Pogledat cu taj video, ako jos netko zna kakav dobar video gdje bih mogao naci inspiraciju ili sl.? |
poceo sam raditi na videu.
ima li tko jos kakvih videa editanih da pogledam i nadjem inspiraciju za efekte? inace, radim enter sandman od metallice :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:49. |