PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   kupovina izvan hrvatske: GDJE? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=200654)

shoki 18.10.2010. 10:11

kupovina izvan hrvatske: GDJE?

dakle, samo istražujem ideju kupovanja hardvera izvan hrvatske (laptopa) jer cijene kod nas su jednostavno pre-jebeno-debilne.
Jer, ako vani lap košta 900$, nema teoretske šanse, ni u tisuću godina, pa makar padale sjekire, da kod nas buzde ispod 7k kuna.
Zato me zanima gdje da ja tražim laptope?
kod nas imamo nabavu.net (tj. imali smo, ne izgleda mi baš up-to-date, al možda se varam). Ameri imaju newegg, a šta ima tu oko nas? Slovenci? Talijani? Austrijanci? Ili, u krajnjoj liniji, Britanci?

fala i pozz
shoki

V.I.P 18.10.2010. 11:28

imas njemce, idealo.de

coconut 18.10.2010. 12:12

Ne možeš trpati Newegg u istu košaru sa Nabavom. Nabava daje linkove na trgovine, a Newegg je web trgovina.

mbed 19.10.2010. 08:05

austrijance i njemce, te EU mozes na sljedecem linku pregledavat

http://geizhals.at/

Old Iggy 19.10.2010. 10:52

Citiraj:

Autor shoki (Post 1755514)
dakle, samo istražujem ideju kupovanja hardvera izvan hrvatske (laptopa) jer cijene kod nas su jednostavno pre-jebeno-debilne.
Jer, ako vani lap košta 900$, nema teoretske šanse, ni u tisuću godina, pa makar padale sjekire, da kod nas buzde ispod 7k kuna.
Zato me zanima gdje da ja tražim laptope?
kod nas imamo nabavu.net (tj. imali smo, ne izgleda mi baš up-to-date, al možda se varam). Ameri imaju newegg, a šta ima tu oko nas? Slovenci? Talijani? Austrijanci? Ili, u krajnjoj liniji, Britanci?

Nazalost, ne postoji nacin da kod nas, uz nabavu izvana i placanje svega sto treba ta oprema ima istu cijenu kao vani.
Ima smisla ako prodjes bez nameta. Ako vec narucujes izvana, pripazi na realnu cijenu i jamstvene uvjete.

shoki 19.10.2010. 11:12

Citiraj:

Autor coconut (Post 1755570)
Ne možeš trpati Newegg u istu košaru sa Nabavom. Nabava daje linkove na trgovine, a Newegg je web trgovina.

ma znam, al to je najbliže što sam mogao naći

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1756322)
Nazalost, ne postoji nacin da kod nas, uz nabavu izvana i placanje svega sto treba ta oprema ima istu cijenu kao vani.
Ima smisla ako prodjes bez nameta. Ako vec narucujes izvana, pripazi na realnu cijenu i jamstvene uvjete.

znam i to, moja je ideja sjesti u auto, otići i vratiti se s laptopom pod miškom
'to? to je moje, imam ga već pol godine';)

Old Iggy 19.10.2010. 11:28

Citiraj:

Autor shoki (Post 1756340)
znam i to, moja je ideja sjesti u auto, otići i vratiti se s laptopom pod miškom
'to? to je moje, imam ga već pol godine';)

Ako carina to proguta, isplativo je jedino ako je Slovenija ili bliska Austrija, mozda i bliska Italija u pitanju. Sve preko toga je skuplja nabava od opreme, ako ides samo po to.

shoki 19.10.2010. 12:17

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1756361)
Ako carina to proguta, isplativo je jedino ako je Slovenija ili bliska Austrija, mozda i bliska Italija u pitanju. Sve preko toga je skuplja nabava od opreme, ako ides samo po to.

eh, zato sam se nadao Sloveniji...
Ili Njemačka/Austrija ako šaljlu u Sloveniju, pošto imam nekog tamo...

a jebo ovu državu :(

Old Iggy 19.10.2010. 12:31

Citiraj:

Autor shoki (Post 1756403)
eh, zato sam se nadao Sloveniji...
Ili Njemačka/Austrija ako šaljlu u Sloveniju, pošto imam nekog tamo...

a jebo ovu državu :(

Nema to previse veze s drzavom.

shoki 19.10.2010. 12:33

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1756417)
Nema to previse veze s drzavom.

mislim općenito, ne na trenutnu vladajuću garnituru. iako i njih.

Old Iggy 19.10.2010. 12:35

Citiraj:

Autor shoki (Post 1756418)
mislim općenito, ne na trenutnu vladajuću garnituru. iako i njih.

Mislim i ja opcenito. Drzava naplacuje kao i svaka druga, nista posebno, nema carine, samo porez. Problem je u nesto vecoj ulaznoj cijeni opreme i dodatnim troskovima koje distributeri imaju.

shoki 19.10.2010. 12:41

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1756419)
Mislim i ja opcenito. Drzava naplacuje kao i svaka druga, nista posebno, nema carine, samo porez. Problem je u nesto vecoj ulaznoj cijeni opreme i dodatnim troskovima koje distributeri imaju.

upravo tako
jebo državu, jebo uvoznike, jebo marže, jebo namete i poreze.
jebo nas pohlepne i pokvarene hrvate.

Kad vani lap košta 850 eura a kod nas se tek očekuje da će doći unutar sljedeća 3 do 4 tjedna i predviđena mu je cijena oko 8k kuna.

Jebeno.
Pa mi kupujmo hrvatsko. U Hrvatskoj.

meh. sorry na rantu. ignorirajte me, isfrustriran sam jer sam bez love:kafa:
a ekipa mi po forumima priča kak se valjajuu tehnologiji :(

Old Iggy 19.10.2010. 12:44

Citiraj:

Autor shoki (Post 1756423)
upravo tako
jebo državu, jebo uvoznike, jebo marže, jebo namete i poreze.
jebo nas pohlepne i pokvarene hrvate.

Kad vani lap košta 850 eura a kod nas se tek očekuje da će doći unutar sljedeća 3 do 4 tjedna i predviđena mu je cijena oko 8k kuna.

Jebeno.
Pa mi kupujmo hrvatsko. U Hrvatskoj.

meh. sorry na rantu. ignorirajte me, izfrustriran sam jer sam bez love:kafa:

Smiri se malo, nazalost je stanje takvo i nece se promijeniti dok ne udjemo u EU, a i onda tek polako, ne odmah.

shoki 19.10.2010. 12:46

znam, znam, sve ja to znam :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:29.