![]() |
Q: Printer (Pixma IP5000) ne želi printati
Imam printer star 5 godina (Pixma IP5000), i zadnjih godinu dana dva od tri puta ne želi printati, jednostavno traži "
Operator error. Press printer's RESUME button. If this doesn't clear the error..." i lampica mu blinka žuto. Danas mi je po drugi put (u zadnjih godinu dana) dao poruku "Service error 5C00. Cancel printing and turn the printer off and then back on. If this doesn't clear the error, see the printer manual for more detail." poslije je printao ali mi se čini da je potrošio dosta boje u posljednjih nekoliko stranica (isprintam godišnje 50-100 stranica). Što trebam napraviti da se ove pogreške više ne ponavljaju? Unaprijed hvala |
iskopčaj i ukopčaj USB kabel, pretpostavljam da ti se to događa nakon stand bya
|
e sad kao sto svaki printer ima brojac mozda i ti trebas svoga resetirati, a moze biti da je i pokidano nesto
|
Puno hvala,
lako je moguće jer je printer kupljen početkom 2005. Za reset brojača pretpostavljam da mi treba service manual ili repair guide, a pročitao sam da postoji i neki "General tool" za popravak. Gdje mogu naći service manual za printer Pixma IP5000 (gugl vraća stranice koje samo sadrže user guide)? |
Na ovoj stranici imaš service manual za IP4000 oni su dosta slični.
http://www.timtaylor.net/tech/Canon_...flow%20Counter |
Citiraj:
Pametnoi ga je odnjetu neki servis na pregled, čišćenje itd. |
Citiraj:
|
evo da ne otvaran novu temu ako mozete pomoci isto je vezano za ovaj printer . najejednostavniji opis mog problema je da printer najnormalnije uvuce papir i printa i radi tocne prekide izmedu odlomaka ... ali ne ostavlja boju
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:35. |