![]() |
Nero problem ROM
Kada iskopiram audio CD u Nero Burning ROM-u (copy CD), kopirani CD mi nije
čitljiv kako treba. Kada ga ubacim u CD player ispiše mi točan broj pjesama. Pokrenem prvu pjesmu koja svira ali kada hoću neku drugu CD player ih ne može pročitati. Naime, CD svira jedino ako ga ostavim da svira od početka do kraja. Ne mogu preskakati s pjesme na pjesmu. Kada prva pjesma krene na displeju ispiše "1 00:00" , kad druga krene "1P00:00", treća "2 00:00" četvrta "2P00:00"... itd. Nešto trebam naštimati u Neri ili...? :confused: |
Jel to ideš na Copy entire disk i na kojoj brzini snimaš?Ja sam imao takvih problema kad bi stavio da snima brže od 8x.8x je rampa za moju liniju,inače se buni:D
|
Idem na wizarda i copy disc. Ne vjerujem da brzina prženja ima veze s tim jer slušam CD-e na playeru Marantz 63SE koji u pet godina nije odbio niti jedan CD ma kako ga snimio.
|
jesi mozda mjenjo verziju nerija? jesi probao iz normalnog nera ili samo in nero express-a. meni je express uvjek snimo cudne cd-e. ili mozda da isprobas EAC....
|
Citiraj:
Prije 5 dana sam napravio reinstal Windowsa i stavio novu DVD pržilicu i od tad mi ovo šteka. Stavio sam istog Neru kojeg sam imao i prije. |
EAC a.k.a. Exact Audio Copy je program za ripanje/enkodiranje/kopiranje Audio CD-a i kao takav bi trebao raditi bolje kopije od nera. pretpostavljam da ti je to kao audiofilu bitno. a opet postoji mogucnost da ti nekaj ne stima s przilicom.
evo link za EAC pa ga mozes isprobat. |
Citiraj:
kako digitalna kopija moze bit bolja ili losija? moze bit samo identicna ili nikakva |
bolja nemoze bit nikako ali losija moze; lako se moze dogodit da je zbog prasine/ogrebotine/otisaka prstiju/ostataka cevapa na disku neki dio necitljiv. to moze biti 1-2 bita ili 20 sekundi. bas kao sto je preporucljivo przit audio cd sporo isto ga je tako preporucljivo i ripat sporo. a EAC ima i par fičura za otkrivanje greski u citanju. kazem ovisi kolko je kome to bitno; ako ripas da bi kodiro u mp3 i sluso na pc zvucnicima onda sitne greskice nisu bitne ali ako imas hi-fi sustav onda se i manje greskice mogu cut.
|
Potpisujem zadnji vodokotlicev post. Ako slušaš glazbu na sustavu dobre rezolucije vjeruj mi čuje se ako nije dobro kopirano.
|
Citiraj:
|
nazalost nemam ga sad instaliranog, a ni vremena da se igram s njim. mislim da bi u helpu i na sluzbenim stranicama sve trebalo bit objasnjeno.
nadam se da ce se nac neko ko ga koristi..... |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.exactaudiocopy.de/eac3.html I opcenito o digitalnom zvuku ;) http://www.mcgoodwin.net/digitalaudio/digitalaudio.html O greskama se prica na 5. chapteru. Sta nisi nikad ripao/kopirao audio cd pa ne znas sto znaci imati klikove, preskakanja i sl. kad je medij ostecen? Nadji neki takav CD pa ga probaj ripati EAC-om, presnimiti Nerom i onda usporedi. Ovako ispadas smjesan :D ;) |
Citiraj:
a ako ti przis na npr. 16x onda je potpuno svejedno kojim programom przis. bitna je przilica |
Citiraj:
A prema tvojem kako digitalna kopija moze bit bolja ili losija? moze bit samo identicna ili nikakva to ce biti piece of cake :rolleyes: :D Nisam ni gledao kakvih problema ima newalss vec sam se samo osvrnuo na tvoju glupu primjedbu. BTW govorimo o kopiranju i to kopiranju audio CD-a a tu je EAC neizostavan ukoliko ciljas na najbolje. S tim da je za przenje bolje koristiti Neru i sl. jer mu to nije glavna namjena iako i to moze. |
Citiraj:
Samo to spada u sferu teorije CD-a i ostalih digitalnih medija. O tome bi ti bolje potkovani elekroničar moga pričati satima. Ja bi iz te liturgije kojoj sam nazočio moga izdvojiti da GRIJEŠIŠ i bolje je da ne pričaš GLUPOSTI o stvarima koje ne razumiješ. Isto kako je moguće imati bolju kopiju CD-a od originala, tako je moguće imati i bolju MP3-icu od CD-a. Upravo zbog ispravljanja pogreški i logičnih zaključivanja nadoknađivanja izgubljenih bitova na mediju. A to rade SVI CD playeri od početka proizvodnje. |
ako rak tako kaze vise se ne bi stel mesati
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:37. |