PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Intel izvijestio o prvom tromjesečnom prihodu od 11 milijardi USD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=200360)

tor 13.10.2010. 20:45

Intel izvijestio o prvom tromjesečnom prihodu od 11 milijardi USD

Nevjerojatno, po koji put zaredom prijavljuju povećanje dobiti...fakat su zabrijali gadno.

zippo 13.10.2010. 21:04

AMD-u ostaju tek mrvice, da nemaju exATI ko zna sto bi bilo sa njima

Garko 14.10.2010. 09:54

Citiraj:

Autor tor (Post 1752466)
Nevjerojatno, po koji put zaredom prijavljuju povećanje dobiti...fakat su zabrijali gadno.

Koliko vidim ti si zabrijao, nema nigdje nista o dobiti, samo o prihodima...

tor 14.10.2010. 09:57

Citiraj:

Prijavljena je dobit prije oporezivanja u iznosu od 4,1 milijarde USD, neto dobit od tri milijarde USD i dobit po dionici od 52 centa.
Ali nije to poanta, želim reći da plivaju u lovi.

Mad_Duke 14.10.2010. 10:28

Citiraj:

Autor zippo (Post 1752489)
AMD-u ostaju tek mrvice, da nemaju exATI ko zna sto bi bilo sa njima

Pa ne bih baš rekao.

Usporedbe sa Intelom su neutemeljene of course.

zippo 14.10.2010. 11:48

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1752754)
Pa ne bih baš rekao.

Usporedbe sa Intelom su neutemeljene of course.

Mislio sam na mrvice u usporedbi sa ovim Intelovim izvjescem. I ne mogu drugacije obzirom da Intel diktira a i zna se kako "potice" da se uzimaju njegovi proizvodi. Ono sto je otkriveno, dokazano sudski i za sto je Intel kaznjen je tek vrh sante a zna se koliko je jos djelova pod povrsinom

@edit
naravno, ne mislim da Intel kvalitetom ne opravdava prihode ali nacin poslovanja im je "malo mutan"

borny 14.10.2010. 15:02

A koja tako velika tvrtka nema način poslovanja, kako kažeš "mutan"?
AMD tu ne može ništa, vječno drugi, isto ko i Nvidia:D

Da ih otkriju još 5 puta, plate kazne i ajmo opet. S takvim profitom (dobiti) im barem nije teško (dok im ne stisnu malo žešću novčanu kaznu od par milijardi $)

Pupo 14.10.2010. 15:09

Citiraj:

Autor borny (Post 1752964)
A koja tako velika tvrtka nema način poslovanja, kako kažeš "mutan"?
AMD tu ne može ništa, vječno drugi, isto ko i Nvidia:D

Da ih otkriju još 5 puta, plate kazne i ajmo opet. S takvim profitom (dobiti) im barem nije teško (dok im ne stisnu malo žešću novčanu kaznu od par milijardi $)

Za što će im naplatit kaznu toliku? Njima je bitno samo da se AMD neugasi (zbog monopola na tržištu), sve ostalo je manje važno :D A i neće/nemože AMD prijavljivat dobit, pogotovo ne toliku kad su se zadužili tko zna koliko da kupe AMD.

McG 14.10.2010. 15:14

Taman da im naplate brda i doline, Intel je baš ko Google, IBM, Microsoft, Apple i cijela hrpa sličnih - jednostavno preveliki zalogaj i prebogata tvrtka s prevelikim utjecajem na današnje društvo, pa da im kazne od (čak) nekolko milijardi uzrokuju nemiran san. "Jedan dan" plate masne pare, a "drugi dan" ih zarade i boli ih briga. Većina današnjih tehnologija ne bi bila dostupna sveopćem pučanstvu da Intel (i ostatak društva) nema R&D koji ne pita za troškove i sasvim im je svejedno da li im se naplaćuju kazne i da li ih neko vuče po sudovima.

Doink the Clown 14.10.2010. 15:31

Citiraj:

Autor borny (Post 1752964)
(dok im ne stisnu malo žešću novčanu kaznu od par milijardi $)

To je za njih mačji kašalj od kazne :kafa:

Garko 15.10.2010. 12:23

Citiraj:

Autor tor (Post 1752742)
Ali nije to poanta, želim reći da plivaju u lovi.

Tocno, malo me engleski zeza :D

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1752997)
To je za njih mačji kašalj od kazne

Ne znam bas kojoj to kompaniji je novcana kazna reda velicine jedna do jedne i pol cjelogodisnje dobiti "macji kasalj".

Doink the Clown 15.10.2010. 12:40

Citiraj:

Autor Garko (Post 1753611)
Ne znam bas kojoj to kompaniji je novcana kazna reda velicine jedna do jedne i pol cjelogodisnje dobiti "macji kasalj".

Citiraj:

Intel izvijestio o prvom tromjesečnom prihodu od 11 milijardi USD

I dalje mislim da im par milijardi ne predstavlja neku stavku s obzirom koliko se tu perja već nakupilo kroz godine.

Bubba 15.10.2010. 12:52

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1753623)
I dalje mislim da im par milijardi ne predstavlja neku stavku s obzirom koliko se tu perja već nakupilo kroz godine.

Ti mozes to misliti i dalje, ali ja sam siguran da baljezgas i da nikada nisi radio ni s malom firmom, a kamo li velikom poput Intela. Budi siguran da ti velika firma nece dati niti cent ako sigurnost i konvergencija prema 100% odrzivosti nije zestoka cak ni ako te nasusno treba. Zato veliki jesu veliki. A kamo li da im ovakva cifra "nije neka stavka"...

No i u tom slucaju, ne smatras li suludim reci da je bilo kome, bez obzira na velicinu, trivijalno *izgubiti* takav novac? Reality check! :)

Garko 15.10.2010. 12:58

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1753623)

hehe, ovo je vec pomalo smijesno s obzirom na to da si ekonomist :D

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1753632)
No i u tom slucaju, ne smatras li suludim reci da je bilo kome, bez obzira na velicinu, trivijalno *izgubiti* takav novac? Reality check! :)

Takodjer, bilo bi zanimljivo gledati free fall cijene dionice nakon objave takve vijesti...

Doink the Clown 15.10.2010. 13:00

Jedna je stvar koliko je njima takva cifra ''kap u moru'' ukupnih prihoda, a druga stvar koliko, ako i dođe do izricanja takve kazne zbog nekakve nepravilnosti u poslovanju, će oni kao tako ogromna i moćna kompanija sa vrlo sposobnom pravnom službom dopustiti naplatu iste te tako priznati krivnju što bi im narušilo image.
U tom smislu sam ''baljezgao'' :)
Over and out jer nemam stvarno što dodati na ovu temu te u tom slučaju postati ''topovsko meso'' :D

Garko 15.10.2010. 13:03

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1753638)
Jedna je stvar koliko je njima takva cifra ''kap u moru'' ukupnih prihoda

Ne razumijem kako mozes govoriti da je to "kap u moru" prihoda. To je izos koji je dovoljan da kupe kompletan AMD ili otvore 1-2 nova proizvodna pogona na primjer, a ne "kap u moru".

zippo 16.10.2010. 08:30

Citiraj:

Autor Garko (Post 1753640)
To je izos koji je dovoljan da kupe kompletan AMD ili otvore 1-2 nova proizvodna pogona na primjer, a ne "kap u moru".

Mozemo mi o ovoj temi naglabati do mile volje ali kakve se "igre" tu vode znaju samo Intel i AMD. U tome prilog da kada je AMD kupio ATI, Intel nije prstom pomaknuo. Dogovorili su se vjerojatno prije jer je Intel bez problema mogao uzeti AMD-u ATI ispred nosa a da ovaj ne bi mogao nista. Sad bi mogao bez problema kupiti cijeli AMD(ATI) da hoce i da mu dozvole (hipotetski to se moze dogoditi ako se pojavi novi jaki igrac na trzistu ali nema nikog na vidiku tako da to otpada). Zbog "konkurencije" i antitrustnih zakona koji to ne dozvoljavaju (a povlace zestoke kazne) to se nece dogoditi. A zasto i bi kada Intelu i ovako dobro ide. Diktiraju smjer razvoja idustrije chipova a AMD nema love (mozda ni strucnjaka, vizije ili sto je vjerojatnije interesa) da bi smislio, pokrenuo i razvio nesto revolucionarno novo u IT industriji. Mozda ih medjusobni dogovor tu ogranicava, sta mislite o tom ?

msp-2 21.10.2010. 20:39

Citiraj:

Autor zippo (Post 1754126)
U tome prilog da kada je AMD kupio ATI, Intel nije prstom pomaknuo. Dogovorili su se vjerojatno prije jer je Intel bez problema mogao uzeti AMD-u ATI ispred nosa a da ovaj ne bi mogao nista.

Samo zato sto mozes ne znaci da zelis/moras/hoces.

McG 03.12.2010. 19:24

Jedini koji (financijski i tehnološki) konkurira Intelu je Batman, tj. Bruce Wayne sa svojim R&D odjelom.:D Svi ostali su amateri sa sićom za dućan.:) Zuckerberg pogotovo.
Makar izgleda da budu Intel i nVidia opet najbolji prijatelji, pošto je nVidia uspjela zasrati i zahladiti sve dobre odnose koje je imala, pa sad hoće-neće mora raditi nagodbe s najomraženijom im tvrtkom.

zippo 04.12.2010. 14:49

Hehe ovo je dobro

Citiraj:

Intel and NVIDIA have a common enemy -- the resurgent AMD
AMD im "opasno" prijeti i moraju se jadnici udruziti da bi se obranili od tog "zla" :D

McG 04.12.2010. 14:58

Da, jadan i u dugovima AMD im je tolka prijetnja.:) nVidia je uz Ion i Tegru (koje pak ne reklamira dovoljno agresivno, a stvarno su super rješenja) ostala samo na grafičkim karticama.
Sad treba opet nekaj s čim budu svima dali do znanja da su aktualni na svim poljima. Intelu je tak i tak svejedno kaj nVidia izvađa.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:15.