PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Zvučnici hvataju radio signal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20033)

SetH 22.04.2005. 21:23

Zvučnici hvataju radio signal

imam logitech x-530 i kad ih skroz smanjim čuje se radio:confused: kako da to "isključim"?:confused: :confused: :confused:(zvučna je creative labs 5.1 live)

BrunoZG 22.04.2005. 21:36

Dešava se to i kad je komp isključen?

ili kad nema pobude komp uključen a zvučnici pojačani?

IceFisherman 22.04.2005. 21:44

meni moji ( nekakva G firma ili kaj vec ) hvataju radio svaki put kad malo jace puse vetar pak cujem ruse na zvucnike , ko zna morti hvatam KGB signal pak niti neznam :rolleyes:

Trek 22.04.2005. 21:59

LOL :D cool da bar ja to mogu :D

Veki-os 22.04.2005. 22:18

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
meni moji ( nekakva G firma ili kaj vec ) hvataju radio svaki put kad malo jace puse vetar pak cujem ruse na zvucnike , ko zna morti hvatam KGB signal pak niti neznam :rolleyes:
Sad je FSB:D

SetH 22.04.2005. 22:22

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Dešava se to i kad je komp isključen?

ili kad nema pobude komp uključen a zvučnici pojačani?

da,također se čuje i kad je komp isključen:(

BrunoZG 22.04.2005. 23:38

Onda nema pomioći, očito kako su slabo oklopljeni itd...tvore kapacitet /induktiviter neke srednje ili kratko valne stanice, i demoduliraju to ko pravi radio prijamnik..ne znam dal sad dodje :) ili :(

Citiraj:

Originally posted by seth
da,također se čuje i kad je komp isključen:(
:(

Visage 23.04.2005. 06:01

Citiraj:

Onda nema pomioći, očito kako su slabo oklopljeni itd...tvore kapacitet /induktiviter neke srednje ili kratko valne stanice, i demoduliraju to ko pravi radio prijamnik..ne znam dal sad dodje :) ili :( :(
To je u redu, ali bilo bi zgodno da je opisao setup opreme u blizini svoje masine (sobe)

Dal ima mozda unutrasnju FM antenu? Ako krovnu, jel povezan 75-icom ili nekim "sam svoj majstor" kabelom bez inzulacije?
Ima li mozda prikljucen Line-In kabel na svojoj SB kartici koji je mozda povezan sa Hi-Fi opremom?

Iz kojeg se izvora (saltera/štek doze) napaja masina naspram ostale A/V (TV) opreme? Koliko imas saltera u sobi?

Zna li koji je nezavistan "šteker" od onog rasvjetnog? Koliko strujnih kablova ima do antenskog kabla?

Za ovakav problem treba detaljno opisati situaciju i okruzenje inace ce odgovor biti pre generalan i od male pomoci :(

spawn 23.04.2005. 17:36

Stavi u drugu uticnicu.

ZX 1 26.04.2005. 12:13

Koristi zvučnike do 18 sati mislim da u to vrijema nema emitiranja.

BrunoZG 26.04.2005. 13:22

:D
Citiraj:

Originally posted by ZX 1
Koristi zvučnike do 18 sati mislim da u to vrijema nema emitiranja.

big_B 26.04.2005. 16:02

Stavi zvučnik u nekakvu metalnu kutiju(ili ga omotaj alu. folijom) kada nije uključen i nema niš od indukcije........

Kaj se tiće žice, možeš i nju omotati aluminijskom folijom....

tin. 26.04.2005. 18:45

...a vjerojatno ni kablovi nisu dobro oklopljeni....postoji jedan termin u HI-FI terminologiji koji kaže "...da kablovi sviraju"....

meni je "svirao kabel" kad sam presnimavao jedan minidisc, a vrtio se CD player...i čuo sam mjuzu CD plejera.....jako tiho,ali ipak čujno....

SetH 26.04.2005. 21:47

Citiraj:

Originally posted by Visage
To je u redu, ali bilo bi zgodno da je opisao setup opreme u blizini svoje masine (sobe)

Dal ima mozda unutrasnju FM antenu? Ako krovnu, jel povezan 75-icom ili nekim "sam svoj majstor" kabelom bez inzulacije?
Ima li mozda prikljucen Line-In kabel na svojoj SB kartici koji je mozda povezan sa Hi-Fi opremom?

Iz kojeg se izvora (saltera/štek doze) napaja masina naspram ostale A/V (TV) opreme? Koliko imas saltera u sobi?

Zna li koji je nezavistan "šteker" od onog rasvjetnog? Koliko strujnih kablova ima do antenskog kabla?

Za ovakav problem treba detaljno opisati situaciju i okruzenje inace ce odgovor biti pre generalan i od male pomoci :(

u sobi nemam ništa osim kompa i ormara:D a antena mi je nekih 4m udaljena.nemam nikakve hi-fi opreme... stvarno neznam šta da radim (prokleti feniks-kompjuteri:grrr: :grrr: :grrr:

BrunoZG 26.04.2005. 21:56

kakve veze feniks ima s tim??

ja imam i antena i sve i tv karticu

pa ne pjevaju, al nisu ni logitec

SetH 26.04.2005. 22:21

Citiraj:

kakve veze feniks ima s tim??

još pitaš kakve ima veze:rolleyes: ovo su već treći koji nerade:grrr: :grrr: :grrr:(iz feniksa)

tin. 26.04.2005. 23:06

Citiraj:

Originally posted by seth
još pitaš kakve ima veze:rolleyes: ovo su već treći koji nerade:grrr: :grrr: :grrr:(iz feniksa)
pa i ja sam ove kupio u Feniksu i rade bez greške...a da nisi kompjuter kupio u HG Spotu ??!:p :p

Amdejac 27.04.2005. 00:47

Citiraj:

Originally posted by tin.
pa i ja sam ove kupio u Feniksu i rade bez greške...a da nisi kompjuter kupio u HG Spotu ??!:p :p
Ti si u Feniksu počasni član kolko si para tamo ostavio.
Zato imaš privilegije.:D

tin. 27.04.2005. 15:44

Citiraj:

Originally posted by AMD
Ti si u Feniksu počasni član kolko si para tamo ostavio.
Zato imaš privilegije.:D

ustvari....i to kaj veliš...ima gostiju koji imaju "drugačiji tretman"....

da nije bilo tebe i da nisi stalni kupac (nećemo reklamirati !!) u jednom dućanu,nebi ni naš frend i moj kolega dobio dobru mašinu:D :D :D :D to je sigurno....

Amdejac 27.04.2005. 21:28

Dobar je, napreduje. Uz malu pomoć prek telefona formatiral je particije i instaliral Winbloze.:D :beer:

tin. 28.04.2005. 14:03

Citiraj:

Originally posted by AMD
Dobar je, napreduje. Uz malu pomoć prek telefona formatiral je particije i instaliral Winbloze.:D :beer:
znam...kaj i tebe isto? i mene je nazval i reko...:ajmo formatirat !

Amdejac 29.04.2005. 01:09

Ni me zval. Sreća.
Al' ima djete od 4,5 godine kaj je pametnije od njega.
Crta u Catiji ko velika.:)

tin. 29.04.2005. 14:21

Citiraj:

Originally posted by AMD
Ni me zval. Sreća.
Al' ima djete od 4,5 godine kaj je pametnije od njega.
Crta u Catiji ko velika.:)

i ja sam odustal..jel znaš da više ne radimo zajedno ?!? otišel sam...nisam mogel durat....pa sam tražil premještaj....pitaj ga....

a kaj se tiče djeteta...ZAKON !....mala Lidija je do jaja zakon....:D

Mailman 29.04.2005. 14:30

dobro je da se još držimo teme...:D ;)

Amdejac 29.04.2005. 15:04

Citiraj:

Originally posted by Mailman
dobro je da se još držimo teme...:D ;)
Malo smo zabrijali, ali vratimo se na temu.
Moji svučnici hvataju signal iz PC-a, a kad su ugašeni više ne primaju nikakav signal. Šta je to?
Kako da mi zvučnici primaju signal kad ih ugasim?
Strašno me iritira kad su uključeni i kad igram Half Life 2 nekakvo treštanje, bubnjanje, pucnjava i neartikulirani glasovi. Šta da radim. Možda da ih odnesem kod susjeda ili .........:D :beer:

tin. 30.04.2005. 08:19

Citiraj:

Originally posted by AMD
Malo smo zabrijali, ali vratimo se na temu.
Moji svučnici hvataju signal iz PC-a, a kad su ugašeni više ne primaju nikakav signal. Šta je to?
Kako da mi zvučnici primaju signal kad ih ugasim?
Strašno me iritira kad su uključeni i kad igram Half Life 2 nekakvo treštanje, bubnjanje, pucnjava i neartikulirani glasovi. Šta da radim. Možda da ih odnesem kod susjeda ili .........:D :beer:

Mislim da si zvučnike krivo spojio.Trebaš svaki zvučnik posebno (njih 5 ili 6 ili koliko god ih imaš !) spojiti direktno u strujnu mrežu a ne u kompjuter ! jer kad ugasiš kompjuter on ti sve ugasi ! probaj staviti "Nove Fosile" ili neki drugi bend.....možda ti je membrana vrisnula pa se zato neartikulirano glasaju...a možda fakat moraš rastaviti kutije i na svaki zvučnik posebno direktno iz zida dovesti struju....meni je problem što svaki put moram stisnuti neki gumb jer mi kompjuter neće raditi i onda opet ne radi dok ne stisnem neki drugi gumb ...ili tak nekaj...
...mislim da je u pitanju tvornička greška...
imam problem i s tipkovnicom...slova su tak razbacana i uopće nisu po abecedi:(

Amdejac 01.05.2005. 18:23

A ja sam mislil da samo ja imam takvih problema.:D
Promjenil sam nekoliko tipkovnica i na svima su slova porazbacana.
Još mi se događa da kad ugasim kompjuter (normalno na gumb) onda mi se zacrni slika na monitoru.:D :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:40.