PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) The volume does not contain a recognized file system? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=199999)

ChiP079 08.10.2010. 19:48

(riješeno) The volume does not contain a recognized file system?

kupio novi WD disk eksterni i isao ga formatirat u tijeku formata desila se greska u sistemu i mroao sam prekinit format, kasnije sam skontao da ga nisam trebao ni formatirat ali bilo je kasno javi ose ovaj error ...

The volume does not contain a recognized file system

znaci imam isti takav disk koji ima autorun fail i nisam ga formatirao radi bez greske, kad idem formatirati ovaj disk sa greskom kao quick format nece da ga formatira formatirao ga je sa normalnim formatom 24 sata i nakon sta je dosao do kraja napisao da se ne moze formatirat...imam sistem win7

sta da radim , hvala

ps
dali se ovaj autorun fail moze ikako sakriti ili ce uvijek moratit biti vidljiv

Joke 09.10.2010. 01:14

Jesi probao sa nekim od alata, sto barataju sa diskovima (Acronis, Paragon..)?
PS. Sto kaze HD Tune za taj hard?

ChiP079 09.10.2010. 06:16

Citiraj:

Autor Joke (Post 1749281)
Jesi probao sa nekim od alata, sto barataju sa diskovima (Acronis, Paragon..)?
PS. Sto kaze HD Tune za taj hard?

nisam probao sa nicim posto neznam , zato i pitam ovdje, disk je ispravan bio 100% jer sam ga otpakirao novoga i usao u njega , sve je bilo dobro dok ga nisam pokusao formatirat i prekinilo se to formatiranje onda nastaju problemi , samo reci sta da radim sa tim programima i probat cu

EDIT:

evo instalirao Paragon i kaže mi ovako da je program našao disk sa kojim ne može raditi i onda piše volumes on this disk cannot be formated

uff ((

ChiP079 09.10.2010. 15:55

Citiraj:

Autor raven34 (Post 1749359)
S čime si ga "formatirao" , nadam se ne s nečim za cold format.., eksterni disk treba samo "aktivirati" u disk managmentu. E sada, trik je ako ga koristiš tako, onda će trebati svaki put nakon reseta ga aktivirati samo ( to je radi odštekavanja, da ga ne zezneš i odštekaš dok radi nešto)
Probaj prvo sa win disk management> to je u administrative tools, pobij sve particije i onda ga aktiviraj kao logical device, napravi jednu logičku particiju pa quick format...Kao jednu particiju, pa reci jel onda radi..

formatirao sam ga sa klasicnim formatom desnom tipkom misa i format i onda je bila greska u sistemu koja nema veze sa formatom i formatiranje se prekinulo .... probat cu sad izvesti ovo sto si napisao

EDIT:

raven34 uspio sa tvojom semom, prvo mu napravio malu particiju pa onda quick format i eto ga :)

raven34 kako sam napravio particiju u xp-u i u win7 na drugom kompjuteru sam sad uradio format u disk menageru mi stalno stoji jedna particija na kojoj piše unallocated iako sam uradio quick format i normalni format ona i dalje stoji kako da pobrišem cijeli disk?

Wolverine 09.10.2010. 19:08

Unallocated nije particija već prazan, neiskorišten prostor na disku. Fino odeš u disk manager i pobrišeš sve particije koje su na disku. Tada će cijeli disk biti unallocated i onda fino kreiraš particije te ih formatiraš po volji.

ChiP079 09.10.2010. 19:44

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1749620)
Unallocated nije particija već prazan, neiskorišten prostor na disku. Fino odeš u disk manager i pobrišeš sve particije koje su na disku. Tada će cijeli disk biti unallocated i onda fino kreiraš particije te ih formatiraš po volji.

ja sam opet otisao u menager stavio da je sve jedna particija tj. kad me pitalo koliku zelim particiju stavio sam da je velicina koliko i cijeli disk i kliknio format , nadam se da je to sve ista stvar?

Wolverine 09.10.2010. 19:49

Da. Sada je cijeli disk jedna particija.

ChiP079 10.10.2010. 04:52

hvala na pomoći, sve je sad ok

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:19.