![]() |
Barton 2500+ best buy hladnjak
Zalman otpada jer nemam love:(
Raspolažem sa 100-120 kuna, a tišina mi je dosta važna, pa molim za savjet. Jel valja onaj gigabyte iz ve-mila za 90 kuna :beer: |
Moja preporuka je: Glacialtech Silent Breeze 462 III
Ja imam jedinicu a ovo moze biti samo dva puta bolje. Jedinica je drzala XP-M 2500+ na 42 stupnja. 92 kune. www.ve-mil.hr |
Imas i Igloo 2520 , za nekih 85 kn sta je provjereno super cooler , imam ga i sam samo u Pro verziji koja hladi bolje ali je 10 kn jeftinija i 10 db glasnija :)
|
....best buy za s.A ti je Cooler THERMALTAKE Volcano Silent Boost A1889-01 (socket A) (u HG-u 142kn 21db) i to smrzava i Bartona 3200+ ali za oko 100kn mozes kupit jaako dobar i necujan Cooler ARCTIC COOLING, Copper Silent 2 rev. 2.0, (socket A) (takoder u HG-u za 82kn ili u Linksu za 74kn 20db) moj frend ima slican za P4 i ne cujes ga dok radi!:clap:
Glacialtech je OK ako ne mislis radit OC ali nje bas tih (pro verzije su fakat glasne->35db) Moja preporuka je da odes u links po ARCTIC COOLING!:D :beer: |
Ja imam AC coper silent i super sam zadovoljan s njim. Nije glasan, a temp mi na 2.2 Ghz ne prelazi 55 pod opterecenjem.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a koji je po tebi best buy?
|
2520pro... definitivno.
|
Citiraj:
|
...pretpostavljam da se to odnosi i na napajanja;)
|
Citiraj:
|
istina tt je glasan i ne hladi bas najbolje...al srcu na ruke svog vulkanca 10+nebi dao za nista:D po meni je najbolje da si piknete arctic-cooling iz linksa:D
|
.....to da su TT-ovi cooleri glasni potpuno se slazem...no ocito nisi cuo kako silent boost radi...ne cujes ga i to je JEDINI TT koji nije glasan osim ako ti 21db smatras glasnim :confused:
Imao sam 10+ umro sam koliko je zvonio....o 11 ili12 da ne pricam sa 48db krv ti na uši izlazi i dode ti da ga zgaziš.....no ovaj je tih...ali ajd ne zelim sad zapocinjat svađu....ionako je za oko 100kn najbolje uzet AC-a :D |
To o 21 db na 2450 okretaja mogu okačiti mačku o rep. To ni Papst ne radi. A Papst je najtiši.
O superiornom hlađenju također. Pogledaj sliku bilo kojeg TT coolera. Uoči gdje ide kopča. Sada si probaj zamisliti gdje ide proc. Pa gdje je njego jezgra. Sada opet gdje je kopča. E ta kopča i nije neki vodić topline i ne djeluje na hlađenje kako bi trebala. ThermalTake iliti, kako i ime kaže, onaj koji ti daje toplinu. Za zimske je uvjete najbolji. Samo što proc pod njim ne traje dugo pa se ja držim centralnog i njegovih mogućnosti. Ipak je ponešto jeftinije. |
.....to koliko dugo proc s njim traje nije točno... koristim ga već gotovo 2g na Bartonu 2500+ koji je godinu i po radio na 210MHz FSB *11 a da je temp (u zatvorenom kučištu s 2fan-a) bila 39-idle 48-loaded a sad s 225MHz je između 45 i 55
To možda nije hladno ali hladnije je od Glacialtecha 2520 kojeg sam imo tjedan dana i kad sam piknuo FSB na 200MHz temp je skoćila na 50-idle 60-loaded.... gle nemoj me krivo shvatit nisam ja neki ljubitelj TT-a i sam sam im j... majku kad sam kupio 10+ i slušo onaj divni zvuk :rambo: a još kad vidiš da traže oko 200kn z anešto što proizvodi 48db (11 i 12) dođe ti da ih zadaviš :rambo: :rambo: :rambo: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:04. |