PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Excel - pisanje u redovima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=199219)

bliss_zg 29.09.2010. 15:39

Excel - pisanje u redovima

Moze li se ikako namjestiti da u Excelu automatski prebacuje tekst u iduci red?
Recimo napisem tekst koji mi je duzi od odredene celije i da on ne lomi iducu celiju, nego automatski prebacuje u celiju jednake duljine ispod sebe?

D1viry 29.09.2010. 17:18

Pojasni malo što želiš. Excel ne lomi u iduću ćeliju, nego samo prikazuje iznad nje. Ako nešto ima u susjednoj ćeliji, sakrit će tvoj tekst, to jest, vidjet će se samo ono što stane u prvu, a ostatak će se vidjet tek kad označiš ćeliju u kojoj je tekst. Napiši cijeli tekst koji trebaš, zatim u oblikovanju ćelija uključi wordwrap i na kraju pogledaj koliko ti redova i stupaca zauzima tekst. To ti je jednostavno i brzo za napravit. Označiš ćeliju u kojoj je tekst i razvučeš na nekoliko susjednih stupaca i redova. Zatim klikneš na merge and center. Ako si premalo ili previše označio/la, poništiš merge i probaš ponovo sa manje ili više ćelija, sve dok ne pogodiš koliko ti treba.

bliss_zg 29.09.2010. 17:27

Citiraj:

Autor D1viry (Post 1742298)
Pojasni malo što želiš. Excel ne lomi u iduću ćeliju, nego samo prikazuje iznad nje. Ako nešto ima u susjednoj ćeliji, sakrit će tvoj tekst, to jest, vidjet će se samo ono što stane u prvu, a ostatak će se vidjet tek kad označiš ćeliju u kojoj je tekst. Napiši cijeli tekst koji trebaš, zatim u oblikovanju ćelija uključi wordwrap i na kraju pogledaj koliko ti redova i stupaca zauzima tekst. To ti je jednostavno i brzo za napravit. Označiš ćeliju u kojoj je tekst i razvučeš na nekoliko susjednih stupaca i redova. Zatim klikneš na merge and center. Ako si premalo ili previše označio/la, poništiš merge i probaš ponovo sa manje ili više ćelija, sve dok ne pogodiš koliko ti treba.

Hmm, ajde probat cu ovako objasnit, ako neide budem puknuo sliku.

Znaci imam 2 reda, svaki red je podijeljen na 4 stupca8 odvojit cu ih sa / ).

Ovdje ide tekst koji zelim unijeti / prazno / prazno / prazno
drugi dio teksta / mjera / kolicina / cijena.

Znaci tekst koji sam ja upisao ide: "Ovdje ide tekst koji zelim unijeti drugi dio teksta", znaci zelim da mi sam posalje tekst u red ispod.
Ne pase mi wrapanje teksta jer mi smanjuje velicinu fonta, a merganje ne pomaze jer sam ogranicen sa velicinom celija.

Nikky 29.09.2010. 20:12

To šta želiš nemože radit samo po sebi, pametnije bi bilo da drugačije organiziraš podatke da odr. stavka bude u jednom redu a ne u dva.
Druga opcija je da napraviš formu za unos uz koju ide funkcija koja odradi željeno a to je da "višak" txt prebaci u polje ispod.

D1viry 29.09.2010. 20:45

Wordwrap ne smanjuje font, to ti je shrink to fit upaljen sigurno. Puno ti je lakše, sad kad vidim šta želiš, lupit enter iza zadnje riječi za koju želiš da ostane u istom redu, a nakon toga nastaviš pisat u redu ispod. Druga opcija ti je da napraviš makro sa petljom koja broji znakove i razmake i raspoređuje tekst. To nije jako teško, al nema smisla ako ručno unosiš. Lakše ti je lupit enter.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:52.