![]() |
(riješeno) C-Media zvučna kartica ne radi nakon reinstalacije Windowsa
Znaci tata ima neki stari komp vec 7 godina i sadrzi ovo
CPU : AMD Athlon 1700+ , 256 SD RAM, GPU : ATI 9200 i neka maticna za koju nezz kak se zove . Prije 2 mjeseca komp je radio prilicno sporo , a nakon sto sam ja formatirao hard disc i instalirao nove Windowse (XP SP3) sve radi skoro kako treba....osim zvuka koji je prije bio u redu . Kad pokrene neku pjesmu ili video , on traje a prije nego pocne javi neki error sa Bad Direct Drivers ili nesto slicno.... Sad neznamo kak da to slozimo .... moze pomoc ? |
Pogledaj tocno o kojoj se ploci radi (Evrest, CPU-Z).
Jesi uopce instalirao drajvere od zvuka? Sto ima u device manageru? |
Znači MB : Matonic, ali nema int. audio priključke, nego je gore neka zvučna kartica i u Device Manageru pod Sound i ostalim piše da ja sve aktivno i dobro radi osim nečega "C-Media AC97"
|
Citiraj:
|
|
i za svaki slucaj resetiraj bios preko jumpera, pa uleti u bios (uostalom trazit ce te na prvom paljenju nastavak ili ulaz u bios), namjesti sve sto zelis i iskljuci onboard sound card (ili kako vec imas opciju). cisto za svaki slucaj, iznenadio bi se koliko mi je kompova proslo kroz ruke da im je "krepala" integrirana zvucna, i da imaju neku cMediu unutra....... a zapravo maknuti jumperi na izlaze jackove :).
i da, zasto SP3? osobno imam SP2, jos uvijek ne znam koji je razlog zasto ici na SP3, pogotovo jer koliko se sjecam SP3 ima potencijalne probleme sa zvukom upravo? uglavnom, ne tvrdim da trebas strikno SP2 stavljati, samo se pitam zasto bas SP3......... |
Jučer navečer nisam bil doma pa nisam prije mogao odgovoriti... skinuo sam te drivere i instalirao i sad sve radi :D . SP3 sam stavio zato jer sam mislio da ima više zakrpa od SP2. Hvala na pomoći .
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:17. |