![]() |
Wattage calculator - tocnost?
Kolko je tocan/pouzdan onaj kalkulator potrebne snage za PS na www.links.hr ? Primjerice, nisam vidio (ili sam propustio) na listi grafulja 6600gt pa ne znam kolko tocno ta grafulja vuce struje... :rolleyes:
|
Ma točan je ko vremenska prognoza za Zagreb :rolleyes: . Uopče se nemoj mijerit po njemu.
|
drito to tom nemres vjerovat...okvirno je al na kraju imas +- od 50 wata ak ne i vise:beer:
svaka kartica,uredaj itd trosi razlicito...jer negdje ima vise a negdje manje komponenti(elemenata) ili pak drugacijih komponenti npr imas chip koji trosi 0.5 w imas chip koji trosi 3w na dalje pa si misli:D u svakom slucaju preko 450 460w ti je apsolutno previse |
Re: Wattage calculator - tocnost?
Citiraj:
|
I mislio sam da je to neki drlog od 'kalkulatora'. A jel postoji negdje na netu (ne da mi se trenutno guglat okolo :D ) neki popis (ili nest slicno) potrosnje komponenti u kompu?
Naime, trebam novo napajanje i suzio sam izbor na Fortron, Enermax i Tagan ali nisam jos snagu odredio pa me samo zanimalo da li je potrebno ici preko 400w s obirom na konfu (A64 3000,1gb ddr400,1 sata disk,6600gt,dvd prza i kojih 2-3 ventilatora) -> po 'kalkulatoru', dovoljno je nekih 360w :rambo: |
Citiraj:
|
Dobro Fleks dosta više sa tim Fortronom mislim da su svi već shvatili da si njihov glavni zastupnik u RH:beer:
|
MSi rulzz :D ... 400W (sa 12cm ventom) naponi nisu stabilni, napajanje nije nis posebno al je tiho :) . Ali ja bi da je to jos tise :(
|
A gle nebi ga ja preporučao da ne valja. Napajanje je uber tiho i svima koji ga imaju fino radi. A ak ne misliš radit neki sick OC na mobilcu i netreba ti više. Viš ovu konfu pod dva u sigu. U njoj je za sada noname napajanje dok ne skupim love za bolje. E unutra je preshot koj fakat vuče struje. Bila je unutra za probu i x600 grafa. Ja sam osto ono paf kad sam vidio kakvo napajanje to tera. To napajanje ima možda 1 kilu i piše na njemu 350w. 350w my ass. I sve fino vrti. Jedino kaj me malo trta da nebi bilo bijlog dima, pa bum mjenjo napajanje ASAP. Tak da teorija o nekakvim sick watima pada u vodu. Mislim da sam negdje pročito da najjača 6800 ultra troši 60w.
:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Btw, uzet cu ono od 400w za nekih 405kn u VeMil-u! :beer: |
Pa ovako blue storm ti ne preporučam jerbo umjesto yate lona u njemu su protector high speed ventovi. Skuplje je jerbo je plavo, imam zapakirane easy grip molexe i ljepše izgleda. I iam Atx 2.0 stnadard. :beer:
|
Citiraj:
|
ak se zapali neka plastika, npr. vent moze i pocrnit :D
|
Zna se da sam i ja za Fortrona :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:15. |