PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adobe kupuje Macromediu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=19864)

sNNooPY 18.04.2005. 19:00

Adobe kupuje Macromediu

jeeeebooote, ovo je bome news.
sam da sad ovaj Adobe ne postane monopolista. :/

horza 18.04.2005. 19:21

već su se jednom spekli na tome s Freehandom, tak da mislim da neće pokušavat...
al iskreno nemam pojma tko bi im se mogao suprotstaviti

MadBoY 18.04.2005. 23:08

Mislim...sto se tice cjene to me ne zabrinjava :D . A i da postane monopolist, Adobe nece valjda ne radit nista...moraju poboljsavat program. Mislim da nista lose od ovog svega nece bit :)

Bubba 18.04.2005. 23:13

Re: Adobe kupuje Macromediu

Citiraj:

Originally posted by sNNooPY
jeeeebooote, ovo je bome news.
sam da sad ovaj Adobe ne postane monopolista. :/

Ma nije to bitno, jer ionako MM nikada nije imala nekakve bogzna kakve alate. S druge strane, Adobe sve vise prodaje svoje stvari kao bloat i pakira "pluginove" koje i IfranView ima. Nekakvih revolucionarnih novosti Photoshop nije uveo od upotrebe historyja, dok se kolicina bugova opasno povecava.

horza 18.04.2005. 23:25

Re: Re: Adobe kupuje Macromediu

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Ma nije to bitno, jer ionako MM nikada nije imala nekakve bogzna kakve alate. S druge strane, Adobe sve vise prodaje svoje stvari kao bloat i pakira "pluginove" koje i IfranView ima. Nekakvih revolucionarnih novosti Photoshop nije uveo od upotrebe historyja, dok se kolicina bugova opasno povecava.
sorry ali ovo mi zvuči kao totalno blesava konstatacija.
možeš please malo objasnit što točno podrazumjevaš pod alatom, jer sam prilično siguran da sam te krivo skužio
:rolleyes:

Bubba 18.04.2005. 23:39

Re: Re: Re: Adobe kupuje Macromediu

Citiraj:

Originally posted by Horza
sorry ali ovo mi zvuči kao totalno blesava konstatacija.
možeš please malo objasnit što točno podrazumjevaš pod alatom, jer sam prilično siguran da sam te krivo skužio
:rolleyes:

Freehand mogu, bez griznje savijesti, proglasiti jednim od najgorih vektorskih programa s kojima sam imao prilike raditi, napose starije verzije.

Fireworks je bljedi pokusaj konkurencije PSu, a flash ionako mrzim. Sve u svemu, sto se tice 2D non-web DCC-a, Macromediji je bilo sudjeno da propadne ili da udje u ovakav joint venture.

Flash ce ostati, FH nestati, ali to nije ni vazno jer je Adobe zabrijao nekim stvarno cudnim putem... :(

MadBoY 18.04.2005. 23:55

Slazem se za Freehand i Fireworks. Ne valjaju nis.

horza 19.04.2005. 06:55

ne bih se baš složio... brijem da bi bilo najbolje da vrate fireworks starim korijenima - daklen, crtanje samo u svrhu weba i da ga još bolje napumpaju html-om i flashom.
što se freehanda tiče - agreed (ali mislim da bi jedan kolega imao nešto za reći :)

sbp 19.04.2005. 10:39

*GROAN*

Ko spomene Freehand jos jednom, nogom u zicugu!!! (Citaj - doci ce zli admin radit reda....)

Sve je stvar preference, eto, ja pak vecinu stvari radim u Freehandu - cesto ga kunem i psujem, al svejedno nikad nisam preso u potpunosti na Illustrator (prvo nacrtam u fh-u, pa obradim u il-u, pa printam pdf)

Joj, gotovo je s FH-om :( Paskostimaterzgrgmlj...

horza 19.04.2005. 17:32

Citiraj:

Originally posted by sbp
*GROAN*

Ko spomene Freehand jos jednom, nogom u zicugu!!! (Citaj - doci ce zli admin radit reda....)

Sve je stvar preference, eto, ja pak vecinu stvari radim u Freehandu - cesto ga kunem i psujem, al svejedno nikad nisam preso u potpunosti na Illustrator (prvo nacrtam u fh-u, pa obradim u il-u, pa printam pdf)

Joj, gotovo je s FH-om :( Paskostimaterzgrgmlj...

ma nije... FH još uvijek jaše... to će biti za vas neprofesionalce i kućne korisnike koji su nesposobni savladati profi proizvode.

sbp 19.04.2005. 18:18

Dragi korisnici foruma, zbog gore izrecene drskosti Horza je upravo zaradio ban na 2 tjedna...

RAK 19.04.2005. 18:46

Citiraj:

Originally posted by sbp
Dragi korisnici foruma, zbog gore izrecene drskosti Horza je upravo zaradio ban na 2 tjedna...
I to je napravljeno freehandom. Ajd nek neko drugi to napravi.

tor 19.04.2005. 18:58

Citiraj:

Originally posted by sbp
Bilo je i vrijeme.

MadBoY 19.04.2005. 20:42

Hehe...e svashta :clap: . Ajd barem cemo se malo odmorit od njega :p

sNNooPY 19.04.2005. 20:51

Citiraj:

:confused: :confused:
a je mi ovo demokracija...

horza 19.04.2005. 22:15

Citiraj:

Originally posted by sNNooPY
:confused: :confused:
a je mi ovo demokracija...

PC Ekspert Forum nije demokracija i dajte više to zapamtite. samo zbog toga se još nije pretvorio u index, iskon i kajtijaznamkaj

sbp 19.04.2005. 23:15

Vis kak te ljudi vole :D

horza 20.04.2005. 00:58

Citiraj:

Originally posted by sbp
Vis kak te ljudi vole :D
ne trebaju me voljeti... samo primjetiti da im kao alternativa preostaje šilja besan pas :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:45.