![]() |
BIG PROBLEM (9800Pro), HELP!
Komp mi je zadnja dva dana bio upaljen non-stop (skidam sa satelita), i jedino je bio ugašen monitor.
Danas kad sam došao iz škole upalim monitor no piše NO-SIGNAL...dobro , restartam ja komp no opće nema slike na kompu makar čujem da su se diskovi upalili i da se počinje bootati komp. Odmah sam posumnjao na grafičku, i uzmem ja staru RIVU TNT2 32MB , uštekam i radi... probao sam još par puta staviti 9800 no i dalje ne šljaka. Grafička je Sapphire ATI Radeon 9800Pro sa VGA Silencerom , softmodana u 9800XT i dosad je radila mjesecima savršeno. E,sad, garancija mi još nije istekla ALI mislim da sam ju izgubio čim sam mijenjao cooler (kupljen zasebno). Zanima me sljedeće: 1.Ima li koji način da pokušam "oživiti" karticu a da ga neznam ?! 2.Dal bi mi priznali garanciju kad bih vratio stari cooler i natrag flashao bios na 9800Pro? (P.S. Dal je moguće flashati bios nekako naslijepo, tj. dal je u mojem slučaju uopće moguće sad flashati bios???) 3.Ako je moguće sve u 2.pitanju , ima li ko iz VARAŽDINA i OKOLICE možda viška original cooler od te kartice a da mu ne treba (mojemu su malo oštećene kopče prilikom skidanja ) ??? Hvala na bilo kakvoj pomoći ! scorpion_007 |
Vrati samo original cooler gore i sve 5. Niti ne moraš flashati staru verziju; jer kako če i oni provjeriti sko je kartica gecrk?
|
znači preostaje mi samo nabaviti cooler... a to će možda biti problem...
Ima možda ko viška ? |
Jesu oni štiftovi prerezani? Što si ih rezao, oni se bar na 9800 lako skidaju...
|
a j*** ga, nisam ni mislio da ću ga natrag stavljat gore...
nisam ih odrezao ali se vidi na njima da je cooler bio vađen :mad: |
A da ih probaš "uvjerit", sa malo vikanja:argue: , da je tako bilo originalno pakiranje. Nekad upali!
|
di si kupija karticu?
meni je gust ic vikat na ove trgovce sta vole zajebavat bez veze pa bi se moga s tebon zaletit to vratit |
*hg*šrot* , zapravo imam još jedan problem , grafičku sam uzeo prek tetine firme (u ZG-u) i dobil sam neki čudan račun pa neznam dal je to taj "pravi" račun koji bu dobar kod reklamacije ...
no , zmislil bum nekaj... :beer: |
Misliš na R1, za povrat poreza? Naravno da vrijedi...
|
u hg-u će proć :-)
samo vrati original cooler i malo se napravi glup (prema potrebi) |
Joj HG šrot... Ahhhh... ajmo fino se dogovorit nas deset i onak bezveze se ići derat na njih :clap: . Možemo poslje do WC mulja :clap: .
|
Ipak smo mi PC Experti kaj nam mogu te seljacine tamo nemaju oni pojma
|
imam ti ja orginalni kuler sa r9800, onaj crni pasivac sa malim ventom u sredini...???
ako je to, imam ja, ali ce to skupo koštati...:D :beer: |
U hg šrptu će ti proć bez brige.
Traži povrat love i onda kupi negdje novu jer su sad jeftine. |
Evo , prije dva dana sam uspješno zamijenio grafu i dobio novu 9800Pro ...
E , i dalje nemam mira i hoću ponovno flashati sa biosom od XT... No , ova kartica je malo drukčija nego stara (ima onaj manji hladnjak koji ne prekriva memoriju , neki oblik paralelograma) . Stara grafa je imala HYNIX memoriju a ova ima Samsung . Sad sam opet u sumnji da mi nisu možda podvalili staru verziju s R350 jezgrom koju nije baš pametno flashati. U ATI toolu sam na napravio DUMB BIOS i u njemu piše sljedeće :confused: ( R360 Hynix DDR 113-A07537-103 BIOS ). Ovaj dio me zbunjuje , ako i hoću flashati i ustanovim da je to baš r360 gpu , koji da bios uzmem , onaj za HYNIX ili SAMSUNG memoriju ?!!!! tnx ... |
1 privitaka
evo i biosa u attachu pa proučite ...
|
U principu nema veze za koju memu! npr. ja ti na svojoj grafi imam Hynix 3.6 i stavio sam bios za Samsung 2.8! Ne da super radi, nego sam i dobio bolji OC za 30 MHz
|
A zašto kompliciraš? Skini hladnjak, provjeri koja je jezgra, ako je ona od XT, super. Pronađi najbolje BIOS sa samsungovom memom i sve 5.
|
Jasno mi je to sa jezgrom , skinut ću još danas hladnjak i vratiti gore SILENCERA.
Nego me mučilo to s memorijom jer mi bilo čudno kako imam bios na grafi za hynixovu mem a na grafi je samsungova. :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:40. |