![]() |
Civilization V
|
E pa ovo bude trebalo probat... još jedna igra u prenatrpan raspored :P.
|
Koja slucajnost, bas sam jucer gledao jeli izasla. :D
Sa topovima ce se moci sa vece udaljenosti pucati, ako sam dobro vidio. |
dopada mi se jako igra, ima na gametrailersima dobar review igre.
jedva cekam i gustam na nju ko i na sve nastavke civa :D @hihihi da,posvetili su vise paznje taktiziranju borbe, no da ne duljim vise o tome na http://www.gametrailers.com/video/re...ation-v/704829 |
Davno sam neprestano špilao trojku, pa četvorku. Jedva čekam ovo, slučajno sam naišo na steam stranice i vidio da za par dana izlazi, ne možete zamislit tu sreću!
|
hmm sutra bi trebala izać
|
Već vidim, bit će glavobolje opet :D
Civ-u 4 zamjeram najviše, što me iritira poslje otkrića gunpowdera, grenadieri izlaze na uši, i onda se krene s tenkovima i nekak sve kao da stane, mora da je do mene :D |
Po svemu vidjenom za sada igra bi trebala biti ludara,nema druge valja je isprobat opet ce me zaljepit za komp
|
Vjerojatno ju budem gazija dok Shogun 2 ne dodje 2011.g. :D
Naravno ako konfa dozvoli (izgleda da je 7900GS i 2 gige RAM-a minimum :)) |
|
Evo i taj demo sam probao, meni se svidja.
Samo sto imam osjecaj da cu previse sati provesti na ovome. Neke nove stvari se pojavljaju, kupujes plotove, pojavljuju se nezavisne drzave itd... |
Igrao sam sve do sada (civ i settlerse od jedinice) pa ćemo i ovu probati.
Koliko sam vidio iz kratkog trailera, između ostaloga, bit će i gradova-država (koji te **** ili ti pomažu) i po jednom polju će moći biti samo jedna vrsta jedinica radi taktiziranja. |
Može mi neko ko je igrao reći kak sad izgleda, sa ovim novim šesterokutnim sistemom polja, sistem širenja granica gradova, ustvari ono što me točno zanima je onaj dio u kojem grad može iskorištavat polja. Do kuda se to širi (u civki 3,4 je to znači bilo najviše 2 polja od grada) i ono šta me najviše zanima jel ostaju rupe tj. polja koja se teoretski nemogu iskoristit (u prilogu ima nacrtano kak je to izgledlo u trojki i četvorki).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo odigrao sam demo, 100 poteza. Ima novih stvari. Tehnologije nisam puno gledao, meni se cini da su iste. Kupovanje polja. Koliko sam upratio, ako ti grad ima 5 stanovnika ti mozes obraditi 6 polja. Svako polje nesto nosi, neko nosi jedan zlatnik i jednu jabuku, te za svaki potez dobijes hrane i zlata u istoj vrijednosti. Osim taktickih polja ne isplati se puno kupovati. Neke su nove stvari koje se mogu graditi tipa cirkus i jos sam neki vidio, ali se ne mogu sjetiti. Na svakom polju moze biti samo jedna jedinica, te se pridonosi vecem taktiziranju. Jedinice mozete i pokloniti. Eto toliko ukratko... |
idem probat demo :D , joj kad se sjetim civilizacije 1 na 2 x 3,5" diskete ...igretina!!!
|
Citiraj:
Btw, 5ice još nema nigdje kod nas online za kupiti, samo stoji predbilježba još uvijek:stoopid: |
Civilization serijal, uz Fallout i Baldur's gate serijale su meni najbolje igre IKAD napravljene...
Sid Meieru treba dignut neki spomenik jer ovo je nenadjebivo dobra igra....Civ 5 same pohvale i recenzije iznad 9 sve.....ODLIČNA! |
nisam jos probao, ali igrao sam civ jako puno, i ne sumnjam da je samo pitanje vremena kad cu i ovaj. nego, pitam se, s obzirom da neide vise jedinica na jedno polje (bar kolko sam ja skuzio), jer to znaci da nemogu "pretjecat" na cesti i/ili pruzi?
|
Da nema ovog threada, zaboravio bih na igru. Ovako dok čekam 5icu, zaigrao sam jučer i danas custom 4-ke. Jednostavno uživam kad ekipi preko diplomacije, skoro pa i bez ratovanja vlastitog zauzmem teritorij :).
|
Prvi put igram civ i prelagano na defaultnoj težini, morat ću nafrljiti ga gore :D
Zarazna igra jako, igrao ju od pola noći do sada, niti 200 turnova napravio. |
Citiraj:
|
malo me živcira što nemožeš mergeat vojsku nego svaka jedinica stoji zasebno, tak da nemoš imat vojnu silu u jednoj jedinici :D
|
ja sam ju sad instaliro igro malo i pobriso. nekužim ni kuraca ni grama, nisam nikad prije igro civ, a nemam vremena ga malo bolje upoznat :S
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ništa, morat ću igrati više prljavo... |
Citiraj:
A zapravo, sve je stvar kako dobiješ poziciju na karti. Kad te stavi u planine bez ijedne rijeke u blizini ili negdje gdje ne moš u krug se raširiti, moš se fučkat. Ona je 3x teže igrati... |
Citiraj:
Ima jedna jedina prednost ako si okružen planinama, stvoriš si umjetni chokepoint tako da ne može flankirati obranu :D Na uskom prolazu stavi se fort s najjačim melee unitima a iza njih 2 stacka archera, dosta jaki defense. Ovu partiju sam imao "sreću" da me stavi u pustinju okruženu planinama, tako da sam u startu već bio hendikepiran i na kraju me steamrollal :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:52. |