![]() |
Program za proširenje sistemske particije
Pozdrav,
dali ima netko savjet s kojim programom bih mogao proširiti sistemsku particiju bez formatiranja diska? winxp |
Acronis disk director je majka za te stvari.
|
OK, hvala. Sada sam našao partition wizard home 5.2, jel to dobar program?
|
Nisam isprobao, no nema razloga da je loš (postoje i komercijalne inačice od kojih se ova free razlikuje u samo nekoliko, tebi najvjerojatnije nebitnih, mogućnosti). Najveća ograničenja su mu nedostatak mogućnosti povezivanja dvije particije i mijenjanje veličine klastera, pa ako ti to nije bitno...
Acronis disk director je odličan program, no stoji 50$. Na XP-u više puta sam koristio PartitionMagic i nikada nije bilo problema, no ipak ti ga ne preporučujem - razvoj ovog programa završio je (mislim 2004:fiju:),a nije ni besplatan. Inače, sučelje Partition Wizarda, Partition Magica, Disk Directora i većine programa ovog tipa gotovo je identično i ne mogu se oteti dojmu da su svi nekakvom rodu (možeš vidjeti ako progooglaš slike). Što god koristio, obavezno napravi backup važnih podataka na neki drugi disk ili medij prije nego započinješ ovakve radnje na disku. Zlu ne trebalo. |
EASEUS Partition Master 5.5.1 Professional Edition Portable
|
Citiraj:
Isto tako postoji i besplatna inačica tog programa koja će poslužiti svrsi ("proširiti sistemsku particiju bez formatiranja diska? winxp").:wtf2::pirate: ??? A ovdje ih ima još. |
Ima još jedan vrhunski program koji ja već godinama koristim,
Paragon Hard Disk Manager. U njemu imaš sve alate potrebne za manipulaciju HDD-ovima od particioniranja, pravljenja imagea, backupa itd... S njim sam si u par navrata i sistemsku particiju povećavao, nikad nikakvih problema nije bilo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:46. |