![]() |
(riješeno) IBM ThinkPad R32 instalacija WLAN kartice
Ovak,
bratić dobio stari IBM koji šljaka odlično no nema wlan, reko dones imam ja neki atheros i stavim, sve 5, upalim lap, prođe BIOS i pred win rukne ERROR neautorizirana mrežna kartica, ugasite i izvadite, izvadim sve radi bez greške... Ima li rješenja? kartica nije ibm ni lenovo nego neka atheros Hvala |
Trebaš naći iz IBM laptopa bilo koji T / R serije. Pašu bez problema
|
He, he, nema trpanja ne autoriziranog hw u IBM laptop. Moguća rješenja:
- nabavka "odobrene" wireless kartice - flash modificiranog BIOS - a u kojem je uklonjena blokada Prekopaj http://forum.thinkpads.com/ i http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:R32 |
|
druga stvar koja radi je ona T-Com wifi i umts pcmcia kartica....
radi odlicno... |
Ja imam isti laptop i koristim pcmci wlan karticu i nemam nikakvih problema
|
Eh, zaboravio sam napomenuti da se radi o miniPCI kartici :)
Hvala ekipi na linkovima, probat ću se dokopat biosa. |
Preporučujem da zaboraviš na modani bios. Bolje da potražiš na newsu, njuškalo i tržnjak. Potraži samo od IBM dijelove i sve ti pašu bez problema.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U više navrata sam flashao IBM/Lenovo laptope sa modanim BIOS-ima iz dotičnog razloga. Svaki puta je radilo besprijekorno. Dobro i mudro provjeri da li je to baš taj BIOS koji ti treba i greška je nemoguća, Svaki BIOS je od strane kreatora/korisnik (koji su flashali (pa tako i ja)) testiran ili ako nije je dodatno naznačeno. |
Ako nabaviš ispravnu wireless karticu iz nekog starog IBM laptopa ista će pasat kako po obliku tako i oni konektori kojima se spajaju antene,
ako ideš s modanim BIOS - om nema nikakve garancije da nije nešto zeznuto u izmjeni istog. |
Citiraj:
Imam trenutno T41. Nije imao wireless karticu ali konektore kabele već ima. Kupio na tržnjaku razbijeni od T42 samo karticu Intelovu 2200bg za 50kn. Citiraj:
Sreća mi je osmjehnula na tržnjaku jer u to vrijeme bilo teško naći. :) Kartica radi odlično i čak mrvicu bolje hvata signale nego Lenovo SL500. Nisam imao problema pri promjeni diska Samsunga 120Gb. Javi se na ICQ. |
Rješeno.
Stavio modani bios i stvar šljaka bez grede. Tko treba link na stranicu sa biosima, pm ;) Hvala svima na pomoći |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18. |