PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Import chrome i firefox bookmarks sa starih windowsa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=198317)

Lerox 18.09.2010. 09:26

Import chrome i firefox bookmarks sa starih windowsa

Instalirao sam nove windows preko starih windowsa na kojima sam imao stotine bookmarksa od chroma i firefoxa.

Kako da ih povratim sad u novim windowsima?

Inače to je već treći put od kad sam instalirao windowse preko starih pa sad imam, windows, windows.0 i windows.1 foldere.

Također kod bootanja sad imam izbor od 2 ista windowsa(XP professional), kako da maknem stare?

rendula 18.09.2010. 11:49

Bootaj stare windowse i instaliraj si Xmarks (mislim da se tako zove) na firefox.

Nakon toga bootaj nove windowse, takodjer instaliraj Xmarks i on ce povuci tvoje bookmarkse.

BTW, zasto si instalirao dvaput windowse preko starih? Formatiraj disk i ko covjek ih instaliraj :)

nino 18.09.2010. 11:51

Ne dvaput, nego triput. :D

Lerox 18.09.2010. 12:15

Citiraj:

Autor rendula (Post 1733393)
BTW, zasto si instalirao dvaput windowse preko starih? Formatiraj disk i ko covjek ih instaliraj :)

Naravno da to znam, al očito ako formatiram disk onda izgubim sve podatke, oćeš mi ti dati 300GB DVD-a za kopiranje svega sa HDD-a?

Mislim da sam tražio prije kako izbrisati windows folder i program files folder prije instalacije novih windowsa ali nisam ništa korisno našao..

Ahab 18.09.2010. 14:32

Može i pješice.
Firefox periodično sprema bookmarkse.
Ctrl+Shift+B -> Unos i sigurnosne kopije -> Povrati -> [odabereš željeni (vjerojatno posljednji) datum

Inače se nalaze u c:\Documents and Settings\[tvoje XP korisničko ime]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\[tvoj profil]\bookmarkbackups\bookmarks-(posljednji datum).json.
Ovo zadnje kopiraš na odgovarajuću lokaciju kod novoinstaliranog Firefoxa.

napomena: omogući prikaz skrivenih datoteka i mapa u Folder options

Naravno, ako ti je ostao stari Firefox na staroj instalaciji Windowsa...inače 0 bodova.

Citiraj:

Autor Lerox (Post 1733405)
Naravno da to znam, al očito ako formatiram disk onda izgubim sve podatke, oćeš mi ti dati 300GB DVD-a za kopiranje svega sa HDD-a?

Kupi još jedan hard (može i manji) na koji ćeš staviti operativni sustav, a na ovom ostavi podatke, ili podijeli postojeći hard na dvije particije pa na prvu stavi Windowse a na drugu podatke.

U oba slučaja možeš raditi čistu instalaciju Winsa svaki dan ako želiš, podaci će ostati i bez DVD-a...

Citiraj:

Autor Lerox (Post 1733323)

Inače to je već treći put od kad sam instalirao windowse preko starih pa sad imam, windows, windows.0 i windows.1 foldere.

Također kod bootanja sad imam izbor od 2 ista windowsa(XP professional), kako da maknem stare?

Vidiš i sam da se na ovaj način samo nakuplja krš u kompu, a i zasigurno ne radi kako treba. Kao što reče rendula, čista instalacija pa si miran.

Mislim da je uvijek korisno uputiti na ovo, znao to netko ili ne:
How to - Instaliranje windowsa xp

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:46.