![]() |
(riješeno) AMD 6000+ @ 90°C
pozdrav.
frend ima problem s temperaturom na procu. naime, nakon reklamacije i promjene maticne sa Gigabyte 770-ds3 na 770-ud3, temperature skocile na procu (AMD 6000+) na preko 90°C u loadu (oko 30ak vise nego sa starom plocom). pasut smo mjenjali X puta i nista, nije clockan, nije overvoltan ni nista. prvo smo mislili da su senzori u banani ali kad se mahnito poceo rusiti smo skontali da su fkt te temperature. posto nam je gugl dao 2, mozda cete vi biti pametniji od njega. hvala. |
Mozda ploca sama overvolta, probaj smanjit napon proca ispod nazivnog.
|
isprobano, nema razlike.
|
možda senzor nevalja..diraj prstom pasivac
|
to je dosta nova ploca i dosta stariji proc. Jesi provjerio jel ta ploca podrzava taj proc i na kojem biosu?? Stavi taj bios koji pise na gigijevoj stranici
|
Definitivno probaj prst metodom, samo nemoj gurat prst u ventilator :D
Ako je heatsink hladan, znaci da uopce ne dolazi do kontakta heatsinka i procesora. Pogledaj dali ti je mounting dobro postavljen na plocu. Stavi pastu samo na procesor, kad stavis kuler i skines ga trebala bi se pastom ocrtat dodirna ploha ploce i proca. |
upravo ovo sto papčić kaze, skini hladnjak, ocisti staru pastu (osobno jos predem sa papirnatom maramicom malo natoljenom razrjedivacem, povuce svasta crnoga sa metala jos :)), tanak tanak sloj paste na procesor i namontiraj hladnjak nazad. ja ga onda skinem, pogledam kako nasjeda na hladnjak (vidis po razmazanoj pasti), ako je sve ok - sastavim nazad.
inace, koji je hladnjak uopce na procesoru? 6000+ x2 je dolazio sa onim niskim AMD hladnjakom, sto ima 4 pajpa. jel taj ili neki drugi? sto everest/cpuz kaze za napon procesora? |
prst metoda: heatsink je vruc sto znaci da pasta dobro odvodi toplinu.
napon: 1,35V hladnjak: spire neki sa 92mm aktivnim. pasta je uredno stavljana svaki puta i svaki puta je ciscen proc da ne ostanu neka smeca po njemu. |
koji je to hladnjak? napon je ok, i pasta je ocito ok kako kazes.
ne znam, osobno mi jedno hladnjak smrdi u cijeloj prici. ili maticna ne voli stare athlone :). koji je bios na ploci, i koja je tocno revizija 770-ud3? |
halo, stavi bios kojeg gigabajt kaze za taj proc! :)
|
probaj u biosu skroz iskljuciti vent od proca i na hladnjak od proca stavi neki drugi vent i prikopcaj ga drito na napajanje. probaj pa javi da li ce opet biti na 90C.
|
navecer ce se frend igrati s tim, vent i na 100% ne snizava temperature, kamo god ustekan. kasnije cu se cuti s njim da cujem sto je skemijao pa cu vam javit.
|
imam ija takav problem za svojim e8500 on uvijek pokazuje 39 stupnjeva
|
deckici (eventualno koja cura :D), fala na pomoci, nakon 4 biosa i 2 CMOSa, tempe u loadu pale na 70°C sa OCom na 3.3GHz.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18. |