![]() |
Internet Explorer 9
Izašla finalna verzija (ne)popularnog preglednika:
http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/products/ie/home |
Vidio sam, za nasu regiju je izasla u točno 21 sat:), cimer skinuo, za sad se cini ok, brzo radi, sve leti budemo vidjeli..Ali moram priznati da mi je ovo prvi put da cu instalirat i koristit IE od kad znam za sebe:D
|
Instalacija je moguca na Visti (32bit) te Win 7 (32 i 64bit). Informacije su da na XP-u niti finalna verzija nece raditi.
|
Pokrenuo sam instalaciju na vista business x86 te "downloading required updates.." traje već 20ak min. Odličan posao MS. :)
|
Instalirao. Srušio se tri puta zaredom 2 minute nakon otvaranja. Uninstalirao.
|
Instalirao. Kaze da moram rebootat komp da dovrsi instalaciju. Good luck with that, uptime trenutni je 19 dana. Pa kad rebootam, javim kakav je. Je_o browser za koji moras rebootat komp. :hitthewal:
|
instalirao, pozitivno iznenađen sučeljem a pogotvo brzinom zasad radi stabilno, najveći napredak IE, ako finalna bude kao ova definitivno ide pod default browser!
|
takođe danas instalira i za sada zadovoljan....ima neki ad bloker za IE ? Nešto kao AdBlockPlus za Firefox ?
|
Možda probam preko vikenda šege radi, ali sam se već toliko naviknuo na lisicu da mi je sve ostalo čudno ...
|
Citiraj:
|
Za jedan IE radi začuđujuće dobro i brzo. Iako je prekopirano dosta od Chrome.a mora se priznati da su odradili odličan posao.
Da su imali sličan browser prije ne bi toliko korisnika prebjeglo dalje.. |
Citiraj:
ugl. ako naprave IE što sličniji operi, možemo diskutirati o promjeni mog default browsera :beer: |
Citiraj:
Pogledaj mi potpis i poprati malo moje postove pa ćeš vidjeti koji je moj omiljeni browser, od kad ga (ju) koristim i što mislim o njemu (njoj) :) Činjenica je da IE9 neće biti loš proizvod no vizualno najviše podsjeća na chrome.. |
imam pitanje, kada instaliram betu mogu li koristiti i ie8 i ie9 betu, ili instalacija "pojede" osmicu i mogu koristiti samo devetku?
|
Citiraj:
|
e to sam i mislio, samo sam htio potvrdu.
a nista, u tom slucaju beta ide na virtualnu masinu :) |
Meni i nije baš previše dobro legao... Još će se neko vrijeme vrtiti IE8...
|
Release Candidate (Build 9.0.8080.16413) je izašao:
http://windows.microsoft.com/en-US/i...ucts/ie-9/home |
instalirao, za sad odlično radi ... dosta bugova je ispravljano naspram zadnje bete
|
Zasad radi ok. Nije se srušio. Ali, Firefox i dalje ostaje defaultni browser.
|
Instalirao IE RC, sve je u redu osim što mi ne pamti lozinke i korisnička imena. U postavkama je sve u redu, ali ipak ne nudi spremanje lozinki i korisničkih imena.
|
@mandak
Nadam se da nisi primjetio da ti dolje nudi opciju za spremat lozinke. Ja isto koristim 9 rc i zasada mi se nijednom nije crashao, nesviđaju mi se boje tabova i neke sitnice ali će to valjda druga tema riješiti. |
IE je totalno izgubio korak sa drugim browserima, svaka čast nadogradnjama ali od njih baš nikakve pretjerane koristi
|
Naravno IE ne bi bio IE kad bi čitao standarde kako treba. Danas baš malo čeprkao po nekoj "aplikaciji" koju radim i rekoh ajde da vidimo kak to radi u IE-u. Naravno, ne čita neke djelove CSS-a, dok Safari-u i Firefox-u radi normalno.
Šteta, baš sam se ponadao da će to ispravit u ovoj verziji. Možda u finalnoj poprave to. |
jer ne prikazuje web stranice točno ili šta?
|
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: Skužio sam zašto ga ne čita. Naime, na eskterni css dokument se povezujem u head-u html-a. Citiraj:
Uglavnom kao što sam već naveo, Safari i Firefox ga čita. Moj bed, nije IE (još) kriv. |
jel postoji neki nacin da povratim Search box?
uopce mi se ne svida sto je address bar ujedno i search bar jer - trazim neki pojam (recimo da je to INTEL) na wikipediji - znaci upisem "intel" u taj address bar i odaberem wikipediju koju sam stavio pod custom search engine kad stisnem enter on me odvede na wikipediju i pokaze sta ima za pokazat, al ja skuzim da bi sad trazio taj isti pojam na googlu - i onda moram ponovno upisivati "INTEL" u address bar jer mi je pojam zamjenjen wikipedijinim URL-om bezveze!! kaj im je smetao taj search box - vise koristim njega nego sto upisujem rucno adrese u taj address bar!!! |
Samo za tebe search providers
|
ma ne, nismo se skuzili
znam da ce ovo sad zvucati arogantno al zaista ne znam kako drugacije opisati problem pa cu copy/pejstat dio koji bi trebao ponovno procitat "trazim neki pojam (recimo da je to INTEL) na wikipediji - znaci upisem "intel" u taj address bar i odaberem wikipediju koju sam stavio pod custom search engine kad stisnem enter on me odvede na wikipediju i pokaze sta ima za pokazat, al ja skuzim da bi sad trazio taj isti pojam na googlu - i onda moram ponovno upisivati "INTEL" u address bar jer mi je pojam zamjenjen wikipedijinim URL-om" znaci, ja imam instaliran search provider od googla i od wikipedije - ne mogu trazit isti pojam preko googla pa preko wikipedije bez da 2x ne upisujem taj pojam - jer mi ga nakon prvog googlovog pretrazivanja zamjeni s googlovim URL-om i umjesto pojma "intel" mi se u tom address baru/searc baru pojavi http://www.google.com/search?q=intel...x=&startPage=1 probaj ti neki pojam potrazit preko 2 search providera al da taj pojam ne upisujes 2 puta u trazilicu (tj. taj debilni address bar) - znaci, smijes ga upisat samo jednom :) ak treba, napravit cu youtube video :) i da, kad smo kod tog pojma "intel" - upisem ga u address bar i on me odmah odvede na http://www.intel.com/?en_US_01 - ALI JA GA ZALIM PRETRAZITI PREKO GOOGLEA koji mi je default search engine da firefox ima rss kao ie odmah bi presao na nju :) |
U adress baru ispod imaš ikonicu i odabereš search providera kojeg hočeš.
http://www.pohrani.com/t/22/iW/2S7xTtCR/slika.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:01. |