![]() |
(riješeno) D-Link DWA-125 se ne može instalirati na Windows 7
Već se dva dana mučim s instalacijom wireless adaptera D-link DWA-125 na windowse 7. Naime, problem je da se uređaj ne prepozna, ili kad ga izvučem do pola iz dobivenog usb ležišta, onda ga prepozna i mogu ga instalirati ali mi izbaci poruku "This device can perform faster". Kada se resetira komp, opet problemi, ne prepoznaje uređaj, zablesira tipkovnica, nekad miš. Mislim da je nešto problem s tim usb portovima, oko usb 2.0. (Gigabyte P55-us3l, i5 cpu, ati 5600), ali ne znam šta. Svi uređaji imaju instalirane drivere, nema vidljivih grešaka u device manageru. Unaprijed zahvalan!
|
Jesi pokusao sa instalacijom novih (zadnjih) drajvera za chipset?
|
Najprije moraš riješit (ako je moguće) sami usb spoj tj. nema "izvlačenja do pola", ako nevalja dobiveno usb ležište koristi kvalitetan usb produžni kabel, da bi wireless kartica stala uspravno napravi nekakvu kutijicu od kartona i time ćeš dobit "ležište".
Slijedeće moraš riješit drajver od samih usb - ova na način da rade u bržem 2.0 modu a ne u 1.1 pri ćemu dobivaš poruku: "This device can perform faster . . ." Ovdje imaš zadnje origigi drajvere wireless kartice, taj wireless adapter je baziran na Ralink RT3070 chipsetu pa alternativno možeš probat sa drajverom sa ove stranice. I na kraju ali jednako važno, koristi usb portove "straga" na samoj mobo a ne ove "napred". |
Hvala Vam obojici na pomoći, problem sam riješio na vašem tragu. Skinio neke nove drajvere za matičnu (to je bio problem izgleda), najnovije za wireless karticu i uspjelo je tek kad sam išao instalirati preko device managera. Uglavnom sad radi kako treba. Thx još jednom.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:45. |