![]() |
Wide screen LCD
Pojma nemam kamo da puknem ovu temu, pa je puknuh ovdje (bit će a64 srce sistema)
Nakon dugo godina vjernosti CRT-u, vrijeme je za penziju. Nova investicija će za koji mjesec izpljuckavati rezultate svoga rada na LCD. Jedino što nisam niti sumnjao na koliko se sve gluposti čovjek mora paziti prilikom kupnje. Koja matrica, vrijeme odziva (koje svi mjere kao kurve pa 8 ms može biti sporije od 20 itd itd itd.) Dakle monitor koji tražim spada u High end (zlatna teza monitor - monitor najskuplji dio konfe) i igrat ću se na njemo... puno Pitanje 1: 17' ili 19' Ako se ne varam nativna rezolucija im je ista dakle, ne znači li povećanje dijagonale i smanjenje oštrine Pitanje 2. 5-4 format slike E to mi ful ide na živce, uopće ne znam zašto su odustali od 4-3 formata, ljudsko oko jednostavno vidi puno više u širinu nego u visinu. Imam na poslu 15' wide Sony SDM-X52, i prezadovoljan sam s njime. Zbog wide formata se doima kao da je 17'. Međutim što je s rezolucijama. Na koju foru svi imaju istu nativnu rezoluciju od 1280x1024, neovisno jesu li wide, 5-4, 17 ili 19. Ne bi li u tom slucaju trebalo biti deformacija slike. Opet, rad sa 15' wideom u standardnoj 1024x768 je vrlo ugodan, i vidim nikakvih istezanja slike. Pitanje 3. Prijedlozi SONY SDM-HS94P mi je upao u oko, fenomenalan dizajn, ali i paprena cijena. Pretpostavljam da postoje jednako kvalitetne izvedbe pod drugim nesony brandom (koja uglavnom koštaju 205 manje)Kako recenzijama ne vjerujem previše molio bih vas za vaša iskustva sa LCDima. |
Ovisno o platežnoj moći uzmi :
DELL 2005FPW 20.1-inch Wide Aspect ili DELL 2405FPW 24-inch Wide Aspect. KODEKS je zastupnik... |
Je - samo Kodeks lupi 150% na cijenu navedenu u Dell cijeniku :D --- zbog i radi zaštite maloprodaje. Obzirom da se oni bave veleprodajom ^^
|
Nekakav detaljčić vezan uz postavljena pitanja?
|
pa za Dell-a imaš i TecomTrade (ili bolje receno Tecom Krade)
isto lopovi kao i kodeks |
Re: Wide screen LCD
Citiraj:
pod 2: nijedan wide nema rezoluciju 1280x1024 to je rezolucija 17 i 19 koji nisu wide wide su občno 20 sa rezolucijom 1680x1050 što je opet fizički manje nego 1600x1200 kaj se tiče deformacija kružnice djeluju kao elipse, nikaj strašno navikneš se nakon nekog vremena pod 3: trenutno postoji samo jedan dostupni LCD monitor koji je definitivno najbolji ikad napravljen i još k tome uopće nije skup zove se: xerox XA7-19i 8 ms pozdrav |
http://wanttohave.nl/catalog/images/...rox15xl755.jpg
http://datavisioncomputer.com/images...242653405L.gif Mislim da je iz slika vidljivo da ova dva monitora imaju različite omjere stranica, prema tome mi uopće nije jasno kako mogu imati istu nativnu rezoluciju... Zdravoseljački, kako na oba monitora kružnica može biti kružnica a ne elipsoid |
Citiraj:
a to je da obadva imaju elipse kao i svi 17 inčni monitori |
???
oba su 19'' jedan 5:4 drugi wide formata?????
|
Re: ???
Imam takav Sony 19'' LCD ali model sa zvucnicima, i nevidim ja tu nikakve elipse, sve fino i savrseno radi.
da ne govorim jos jednom da je dizajn ultra mega odlican :) |
19" modeli imaju isti broj piksela kao i 17", 5:4 i 16:9 isto tako ... samo im je dot pitch različit :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:20. |