PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Stol za računalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=196804)

tihomir 27.12.2003. 02:16

Stol za računalo

evo,treba mi novi stol pa će bit samogradnje jer neviđam baš stolove koji bi mi odgovarali...
treba mi stol ispod kojeg bi uguro i mini liniju,a da mi na desktop stanu 2 zvučnika(od iste linije)...
evo 1.0 r.c 1,gadno je znam,ali mislim da ćete skužit...
pa dajte prijedloge...

Veky 27.12.2003. 02:33

ja imam takav, lijevo je komp, desno su police al se mogu maknut i ide i poveca linija tamo :)

tihomir 27.12.2003. 12:41

Citiraj:

Originally posted by Veky
ja imam takav, lijevo je komp, desno su police al se mogu maknut i ide i poveca linija tamo :)
i jel znači dobar to dizajn ili ti smeta šta?
i jel bolje kantu stavit lijevo il desno?

baci sliku...

Veky 27.12.2003. 12:46

Citiraj:

Originally posted by tihomir
i jel znači dobar to dizajn ili ti smeta šta?
i jel bolje kantu stavit lijevo il desno?

baci sliku...

nemam sljika, dobar je dizajn, komp je lijevo jer ak je desno onda mi je s-video kabel prekratki... lol

RAK 27.12.2003. 13:25

Imam par primjedbi i par savjeta. Nisu to sve moje misli nego onih koji se razmeju u ergonomiju.

- mjesto za sitnice makni jer češ zapinjati koljenom ako je radna površina na pravoj visini. Ak ne zapinješ onda će ti tipkovnica i miš biti previsoko.
- za komp je bolje da je s desne strane zbog kablova. Osobito ako si dešnjak. Zamisli kabel od miša. Jedino MicroSoft miševi su predugački pa možeš to raditi.
- monitor stavi na 10 cm iznad površine stola. Tako će biti pravilnije pozicioniran u odnosu na tvoje oči. Pravilo je da su to oči u ravnini s prvom trećinom visine ekrana odozgo gledano.
- mjesto za printer je s desne strane ali ne u sredini stola (TAMO STOJE NOGE) nego u razini s monitorom ili na zidu.
Mjesto za scaner je s desne strane iznad ladica i po mogučnosti na izvlačenje.
- stolica MORA imati naslon za ruke ali taj ne smije zapinjati za stol.
- ispod stola treba biti odmorište za noge. Slično kao u autu pored kuplunga. Postoje pravi stolići (čitaj SKUPO) ili kutija kao u mom slučaju.
- ladice su s lijeve strane.
- iznad ladica su stvari za sitnice. Ja tamo stavljam kablove, utičnice, viškove opreme. To nije ladica nego je otvoreno.
- Monitor mora biti ispred tebe. Tako i stol treba biti dovoljno dubok da ti nije predm nosom. Alteranti je LCD. Gluposti o postavljanju ekrana sa strane su korisne samo za fizijatre i kiropraktičare. Tamo ostavljaš ušteđenu lovu koju nisi potrošio na opremu.
- ladice za tipkovnicu i miš (one nekompletne neću komentirati) ne postoje.
- stol je tako okrenut da uvijek preko ili sa stane monitora gledaš na njih. Nikako ne smiju biti iza tebe.
- monitor je okrenut tako da prozor nije ispred ili iza njega.

Eto, više se ne mogu sada sjetiti.

P.S. Ako sve to možeš izvesti, svaka čast. Borio sam se godinama da tako nešto izvedem ali ženskom je umu teško objasniti neke stvari.

Master Neo 27.12.2003. 13:42

rak vrijedan si (puno pises) ;) ! Ali kada vec pravis stol napravi si okomite nosace za zvucnike, cd-ove!

perich 27.12.2003. 15:55

evo ovak ti moj stol zgleda i vrlo je funkcionalan, samo izgleda ko da je guzva na njemu jer je morao bit napravljen da ostane mjesta u sobi, soba je vrrrrlo malecka. btw, samogradnja je, sastavio sam ga od 3 različita stara pisaća stola, jedino sam gornju plohu morao izrezat i kantirat, al vidis da je sve ok. i da, ovo kaj vidis sastrane di su ladice, tu uredno mozes metnut ko policu za liniju recimo. sa druge strane se nalazi mali ormaric (slika u sljedecem postu). :beer:

perich 27.12.2003. 15:56

evo i ormaric...

Master Neo 27.12.2003. 16:24

Citiraj:

Originally posted by perich
evo i ormaric...
Malo reda i pospremanja dobro bi doslo! Zar ne ?:clap:

perich 27.12.2003. 17:28

Citiraj:

Originally posted by Master Neo
Malo reda i pospremanja dobro bi doslo! Zar ne ?:clap:
pa i bi, al ovak mi je definitivno ugodnija atmosfera... :D :D

marac 27.12.2003. 18:30

Citiraj:

Originally posted by RAK
Imam par primjedbi i par savjeta. Nisu to sve moje misli nego onih koji se razmeju u ergonomiju.

- mjesto za sitnice makni jer češ zapinjati koljenom ako je radna površina na pravoj visini. Ak ne zapinješ onda će ti tipkovnica i miš biti previsoko.
..........................

90% gore navedenih stvari moj stol ispunjava a za ovih 10% me ni briga.

:beer:

Trash 27.12.2003. 20:07

Citiraj:

Originally posted by RAK
S-V-A-K-A C-A-S-T.

Ovakvih postova definitivno fali na forumu..

tihomir 28.12.2003. 00:20

rak,ovo je bilo dobro...
znači mjesto za pizdarije postaje prošlost...još ću malo dizajnirat pa pošaljem r.c. 2...

tihomir 28.12.2003. 18:18

evo ga, r.c. 2,samo još 1 pitanje...
trebam li zatvoriti stranice označene na slici?

IceFisherman 28.12.2003. 18:24

Citiraj:

Originally posted by perich
evo ovak ti moj stol zgleda i vrlo je funkcionalan, samo izgleda ko da je guzva na njemu jer je morao bit napravljen da ostane mjesta u sobi, soba je vrrrrlo malecka. btw, samogradnja je, sastavio sam ga od 3 različita stara pisaća stola, jedino sam gornju plohu morao izrezat i kantirat, al vidis da je sve ok. i da, ovo kaj vidis sastrane di su ladice, tu uredno mozes metnut ko policu za liniju recimo. sa druge strane se nalazi mali ormaric (slika u sljedecem postu). :beer:
a baš paše dolje kutija .. taman ispred nogu .. pa kad popizdiš odmah ga možeš šutnuti.. a u onom akvariju bi mogel i par riba držati

Tooma 04.01.2004. 15:34

1 privitaka
ja bi na tvom mjestu zaboravio i ovaj dio za kompjuter jer ce mu bit daske s obe strane (neces moc uvlacit zrak sa strane, a ni od nazad ako stol bude uz zid)
kod jednog prijatelja koji ima nesto slicno duron na 800mhz liti radi na 50-ak stupnjeva, a meni je taj isti proc s istim kulerom liti radija na 43-44 stupnja
radje napravi nekakav stolic na kom ce kompjuter stat kraj stola
tako ces lakse koristiti i cd-rom, floppy, ladicu za disk i slicne finte

tihomir 06.02.2004. 23:16

Citiraj:

Originally posted by Tooma
ja bi na tvom mjestu zaboravio i ovaj dio za kompjuter jer ce mu bit daske s obe strane (neces moc uvlacit zrak sa strane, a ni od nazad ako stol bude uz zid)
kod jednog prijatelja koji ima nesto slicno duron na 800mhz liti radi na 50-ak stupnjeva, a meni je taj isti proc s istim kulerom liti radija na 43-44 stupnja
radje napravi nekakav stolic na kom ce kompjuter stat kraj stola
tako ces lakse koristiti i cd-rom, floppy, ladicu za disk i slicne finte

niš,zasad se odustalo od ovog,nema se šuške,pa ću vidit...

Gabre 08.02.2004. 23:13

Citiraj:

Originally posted by tihomir
evo ga, r.c. 2,samo još 1 pitanje...
trebam li zatvoriti stranice označene na slici?

Ti si izgleda imao komad iz likovnog i tehničkog? :D

tihomir 09.02.2004. 09:52

Citiraj:

Originally posted by Gabre2
Ti si izgleda imao komad iz likovnog i tehničkog? :D
skoro...:D

stef 06.04.2007. 20:16

Stol za računalo

Nemam naviku stavljat kućište na pod da ne usisava prašinu i obično ga držim na stolu.
Doma imam prilično dobar stol za komp ali rezonira sve u 16 kad je kućište na njemu. Na poslu imam skroz jednostavan, reklo bi se industrijski, znači tri daske (kvadrata) složene u L, metalni okvir i gumirane noge i to mi paše savršeno i što se tiče izvedbe i prostora.

Di bi se moglo nabaviti tak nešto?

undo 06.04.2007. 20:54

pogledaj na velesajmu,ja sebi kad sam kupovao naisao sam na hrpu svakavih stolova - cini mi se da bi tamo mogao naletit na bas tak nekaj kaj trazis,ja sam sebi uzeo neki klasican normalan stol - full jednostavan.Da kucnem u drvo zasad se pokazuje jako dobar :)

LuXor 06.04.2007. 21:20

A gle, vecina PC stolova na trzistu ti je iverica, znaci hrpa smeca koje drvofix drzi na okupu... ako zelis nesto kvalitetnije morat ces se iskesirat - znaci trk stolaru!

Gabre 06.04.2007. 21:33

stavi an kućište od kompa s donje strane gumene nogice i riješit ćeš većinu vibracija.

a za dobar stol moraš pljunut preko 1000kn... imalo bolji...

De5tr0yer 06.04.2007. 22:04

imam tzv. "PC stol", onaj sa ladicom na izvlacenje gdje je tipkovnica i mis, sa obje strane dolje ima mjesta za stavit kuciste (dakle oces lijevo ili desno).
jedino sto drzim na tom stolu od racunalne opreme je tipkovnica, mis i podloska za istog. dobro, trenutno i 2 gamepada:D.
ko sto kaze luXor: hrpa iverice zalijepljena drvofixom (i kojim sarafom). stol je preklimav za bilo sto drzat na njemu teze od 30kg. al zato imam old school koji stoji iza tog klimavog, star ima 20god, cvrst ko stijena, puno manji od ovog klimavog, ali zato taman da mi stane kuciste i monitor jedan do drugog.
od vibracija ni v. preporucam da potrazis tako nesto, samo vece jer ne vjerujem da imas mjesta za dva stola.

tr@yche 06.04.2007. 23:02

Ovisi kakav ti stol preferiraš.
Ja sam si sam iskombinirao stol tako da sam u Pevecu kupio obicni stol sa dvije stranice kao noge, gore ploča i iza mala stranica za učvrstit. Dimenzije ploče 160*80cm, s tim da ima i većih. Takav stol stoji 250 kn. Uzeo sam 6 L nosača u učvrstio ga. Na kraju sam napravio ladicu za miš i tipkovnicu koja je široka od stranice do stranice, zaobljena na rubovima i pričvršćena kvalitetnim kliznim mehanizmom koji ima one ležajeve. Cijeli stol je koštao cca. 600 kn i malo truda, ali na kraju sam dobio stol kakav sam baš želio

MaxB 10.04.2007. 13:08

Ti neki kompjuterski stolovi cak nisu ni iverica nego presani karton! Kupio tako neki stolic u Mercatoneu, aluminijska osnova s "drvenim" (kartonskim) plohama - stol se sav njise (al sam se s vremenom vec naucio pa znam kako koristiti tipkovnicu i misa uz minimalno njihanja), a vec novi je dosao malkice ulupljen (opet, taj karton je u pitanju) - nije mi se to isplatilo ici reklamirati...

flare 11.04.2007. 15:32

...imaš u svkom većem salonu namještaja (doma, kika, lesnina) na odjelu za uredski namještaj, svakavih super stolova...koji nisu izričito "za računalo" ali su puno kvalitetniji i bolji...i skuplji, naravno...ali dugoročno gledano se isplati više nego neki kartonski stol iz konzuma ili nekog drugog supermarketa...

:)

Lugi 11.04.2007. 21:33

za soma kuna si napraviš ovak nekaj:

http://www.imagesforme.com/thumbs/4085b.jpg

black35 13.04.2007. 14:07

Ja imam ovaj vise od godinu dana i prezadovoljan sam, nema vibracija, a i cijena je pristupacna.
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=19190

Matesonik 16.04.2007. 09:14

Pogledaj u Prima Commerce. Tamo sam lani-predlani nabavio stol za PC (cca 500kn, solidna iverica), odabrao sam onaj koji ima gornju plocu debelu 25mm. Mogu skakat po njemu (i radim to cesto :D) - stabilan je, osim ako ga snazno lupim nogom u bok. Imaju veliki izbor.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:16.