![]() |
Kursor miša bježi
dakle kao što naslov kaže, prije nekoliko dana pojavio mi se užasno iritantan problem. Naime, kursor trenutnog miša s vremena na vrijeme bez ikakvog razloga doslovno ''pobjegne'' s mjesta na koje je postavljem što često rezultira pritiskom sasvim nečeg desetog na ekranu. Pojava je totalno random, i pojavila se nakon nekoliko dana korištenja miša kojeg sam osvojio prošle godine na wcg a otvorio ga tek dan. ( miš je Samsung Pleomax ML-600G)
U čemu bi mogao biti problem i kako ga riješiti jer pojava je strašno iritantna i jako smeta buudći da je sve češća |
Pogledaj da ti dlaka ili nekakva čestica nije upala u laser, propuši to dobro, probaj na neko vrijeme neku drugu podlogu za rad s njim.
|
Ne bi trebalo biti do podloge ako je do prije par dana normalno radio. Poslušaj savjet i očisti ga dobro, a ako ni to ne pomogne probaj se riješiti software-a, ak ga uopće koristiš.
|
Ja sam imao sličan problem sa hp-ovim mišem. Svako malo bi otišao u gornji lijevi kut ekrana, a problem sam riješio zamjenom miša. Nešto mu s elektronikom očito nije valjalo ili je žica bila u ku**u. Ako imaš garanciju, odnesi ga nek se zezaju s njim ili neka ga zamijene. Ako nemaš garanciju, probaj mrdat žicu na strani miša pa vidi jel divlja. Probaj i utikač malo mrdat i gledaj jel divlja. Ako je nešto od toga, otvori ga i vidi da nije nešto labavo unutra, a krajnja mjera je zamijeniti usb kabl.
|
neki dan sam u nadi da će pomoći, stavio novi driver i firmware međutim problem je i dalje tu, promjena podloge pomogla je na jedan dana i zatim opet po starom, jedino mi ostaje rastavljanje i čišćenje
|
Ne moraš ga rastavljati. Pogledaj samo optiku i očisti štapićem za uši...
|
očistio štapićem i ispuhao laser, međutim ništa, i u međuvremenu sam primjetio da bježi samo pod pravim kutom u vertikalnom smjeru, znači samo gore i dolje dok lijevo i desno nikada
|
ma toliko zahebancije za miš koji ti dođe 50-tak kuna..........ma odi kupi drugi ovaj okači negdje za uspomenu :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:09. |