PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Opet problem integrirane zvučne, ništa nije pomoglo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=196623)

mademoiselle 28.08.2010. 20:24

(riješeno) Opet problem integrirane zvučne, ništa nije pomoglo

Dakle, molim pomoc...

Imam neki komp cudnog kucista i komponenti (sve nesto malo) koji je radio cisto ok...dok nisam pokupila neka sranja ili je bio problem s drajverima jer se non stop sam restartao (BSOD)... Stavila sam u njega svoj stari hard na mjesto flopija... Sve je radilo najnormalnije... Formatiram disk (sistemski jelte), instaliram windowse (koje sam vec prije instaliravala na stari komp i sve je bilo u redu s njima) i sad problemi... Nema zvuka. Nemam drajvere od komponenti jer je komp... nije moj...i ne mogu ih nabaviti. Maticna je neka mala, i ne pise nista na njoj. Pretrazila sam sve forume na svim jezicima koje znam i nisam uspjela naci rjesenje. Skinula Everest... saznala neke info koje nisu pomogle. Skinula sam neke drajvere, no javlja mi nesto tipa "bolje nemojte instalirati jer nesto nesto i moglo bi doci do sistemskih problema sada ili kasnije". Nasla sam drajvere za (isto tako integriranu graficku) i uspjesno ih instalirala. E da, u pocetku su mi bili famozni zuti upitnici u device maganeru kod audio device... sad su svi cudom nestali...

Evo nekih podataka...

Naziv matične ploče Hewlett-Packard HP d530 SFF(DK908A)
Northbridge: Intel Springdale-G i865G
Southbridge: Intel 82801EB ICH5
Tip zvučne kartice Intel 82801EB(M) ICH5
Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI

Znam da je vec upravo ovakvih postova hrpa... ali jednostavno nista ne pomaze... :hitthewal:

Jel mozda problem sto je instaliran prvo drajver za graficku?

Fala unaprijed... :stoopid:

coconut 28.08.2010. 21:03

Jesi li drivere skidala odavdje? U ovom tvom opisu ne štima zvučna jer Intel ne radi zvučne.

tor 28.08.2010. 21:06

Ako je windows xp u igri, ovdje imaš sve
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=1093
Edit, coconut me prestigao. Naravno da ne radi, dio SB na ploči, ADI čip.

mademoiselle 29.08.2010. 12:10

Citiraj:

Autor coconut (Post 1717639)
Jesi li drivere skidala odavdje? U ovom tvom opisu ne štima zvučna jer Intel ne radi zvučne.

Nisam tu skidala drajvere.... sad vise nemam pojma gdje sam ih skidala... nema sta nisam otvara i gdje sve nisam trazila...

EDIT: Ja decki.... :) moj duboki naklon.... :) Hebo engleze kad je pamet na Balkanu... :D Radi majku mu....

Hvala, hvala, hvala... dva dana potrage... :)

Hvala i lijep pozdrav.... :)

coconut 30.08.2010. 08:30

Ne sekiraj se previše oko toga - sve je stvar iskustva, a i tor i ja ga imamo poprilično.

mademoiselle 30.08.2010. 12:14

Citiraj:

Autor coconut (Post 1718298)
Ne sekiraj se previše oko toga - sve je stvar iskustva, a i tor i ja ga imamo poprilično.

Ajde kad vam to vec ide... imam jos jedan problem...

Spajam se na net preko homeboxa (ne pitajte sta i zasto)... Kao sto vidimo, spojena sam... ali... nakon ove posljednje instalacije windowsa, kao sto vidimo problematicne zbog manjka oridjidji cd-a s drajverima....dogodilo se sljedece... Nemam na taskbaru onu ikonicu mreze (ona dva kompa)... i spajam se preko EDGE-a i ne nalazi nista drugo.. prije se bez problema spajao na UMTS ili HSDPA/HSUPA (razliku u brzini ne treba komentirati)... Pokusavala sam micanjem homeboxa/antene, no bez uspjeha... Na istom su mjestu kao i prije, ali sada se ne spaja na nista osim na EDGE...

Malo je :offtopic:.. Ali brijem da je mozda opet problem s drajverima mrezne (isto ocito integrirana)... Mozda su krivi ili nesto...?

Hm?

BrunoZG 30.08.2010. 12:28

Ikonica mzeže se uključi u control panel/network connectionns, dvoklik na konekciju, pa properties, i stavi kvacicu na show icon in notification bar.

ZA brzinu ne znam, nijesam imo homebox, ali mislim da tu driiver ne utječe, jer je sva pamet kao i GRTS/UTMS i slicno u hardware-u u modemu.

mademoiselle 30.08.2010. 12:29

Citiraj:

Autor BrunoZG (Post 1718463)
Ikonica mzeže se uključi u control panel/network connectionns, dvoklik na konekciju, pa properties, i stavi kvacicu na show ocon in notification bar.

ZA brzinu ne znam, nijesam imo homebox, ali mislim da tu driiver ne utheče, jer je sva pamet kao i GRTS/UTMS i slicno u hardware-u u modemu.

Opa... brz si... Je, rijesih vec ikonice... Uvijek linijom manjeg otpora... pitam umjesto da upotrijebim glavu...

No dobro... Znaci ipak :offtopic:...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:42.