PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Freeze pri gledanju videa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=196211)

rsamec 23.08.2010. 12:51

(riješeno) Freeze pri gledanju videa

Pozz,

evo nakon dugo vremena pojavio se opet problem.

pri gledanju filmova (KM player, power dvd) i gledanju filmica na youtubu (google chrome). svako malo se kompjuter smrzne i iz zvucnika ce cuje samo brrrrrrrrrrr

:) npr. upravo sam uninstalirao KM player i probam gledat film preko powerdvda - ista stvar (nakod 10min se smrzlo)..onda sam probo gledat u windowed modu - smrzlo se za par min....stavio sam najnoviji driver 10.7 i cim sam pokrenuo film, nisam ga gledao ni 10 sekundi, smrzlo se..

event viewer ne pokazuje nista, temperature su OK (grafa 40-50 stupnjeva)..
skenirano sa malwarebytes,sa cc cleanerom cisceno, i opet se pojavljuje ista stvar...moguc je samo restart na gumb!

kod youtube filmica, cini se da se vise puta smrzne kada gledam full screen...a nekad se uopce ne smrzne..

u igricama sve OK, nakon 1-2 sata sve radi normalno..

jel netko zna sta bi to moglo biti?

D1viry 23.08.2010. 12:59

Ja sam imao sličnih problema zbog zvučne kartice. Probaj disejblat zvučnu.

rsamec 24.08.2010. 11:14

opet isto, malo prije se smrzo kod normalnog surfanja po forumu...

pih, al neam srece :D

idzakovic 24.08.2010. 11:26

Probaj neke druge drivere za graficku i reinstaliraj sve codece...
Koji codec pack koristis?

Bana 24.08.2010. 11:32

Imao sam isti problem, a razlgo je bio HDD..koji se samo tokom rada znao ugasit, i uzrokovo brrrrrrrrrrrrrrrrr na zvučnicima...

rsamec 24.08.2010. 11:44

Mislim da nemam ni jedan codec pack!

Hard je star mjesec dana, valjda je ok...

stvar je u tome, sta kompjuter radi cijeli dan od 7-23 bez ikakvih problema...u igrama, nikad nije smrzo....evo sad maloprije, se smrzo, ali mislim da sam imao otvoren youtube.com sa pauziranim filmicem na drugoj kratici u google chrom-u..

sumnjam da su driveri, dakle niti 10.4 niti 10.7 nisu ispravni - jako mala vjerojatnost..

format win .com hehe

Lewis 24.08.2010. 12:10

istestiraj RAMove sa Gold Memory testom (imas ga na starijim Hirens Boot CDima (verzije 9.x)

trancer 24.08.2010. 13:10

Problem bi mogao biti u tome što ti se kolju codeci, iako si napisao da nemaš nijedan codec pack možda ti je koji ostao od prije. Codece se teže skroz miće iz sistema jer se moraju integrirati u sam OS te neki mogu ostaviti trajne posljedice (npr. blokirati neki drugi codec naknadno instaliran i sl.) posebno skupni codec packovi. Nisam neki expert za same codece ali kad sam ja imao problema s njima samo reinstal Windowsa je pomogao, savjetovan od ekipe s nekog audio-video nastrojenog foruma.
Te još jedan savjet, prestani koristiti KM Player jer se prestao razvijati te to kasnije vodi do mnogih problema i nekompatibilnosti. Probaj VLC ili MPC-HC.

Joke 24.08.2010. 13:30

Ovaj random freeze (s ovim opsiom) bi trebao upicivati na hard, ali kaze da u igricama radi ok..
Ajde ido istestiraj, ne kosta te nista (moras utvrdit sto zeza).

idzakovic 24.08.2010. 14:01

Citiraj:

Autor trancer (Post 1714754)
Problem bi mogao biti u tome što ti se kolju codeci, iako si napisao da nemaš nijedan codec pack možda ti je koji ostao od prije. Codece se teže skroz miće iz sistema jer se moraju integrirati u sam OS te neki mogu ostaviti trajne posljedice (npr. blokirati neki drugi codec naknadno instaliran i sl.) posebno skupni codec packovi. Nisam neki expert za same codece ali kad sam ja imao problema s njima samo reinstal Windowsa je pomogao, savjetovan od ekipe s nekog audio-video nastrojenog foruma.
Te još jedan savjet, prestani koristiti KM Player jer se prestao razvijati te to kasnije vodi do mnogih problema i nekompatibilnosti. Probaj VLC ili MPC-HC.

Meni je u zadnje vrijeme GOM alfa i omega...
Topla preporuka!

rsamec 24.08.2010. 14:05

hard disk je istestiran sa WD lifeguard, onaj quick test, i sve je proslo ok..smart status - ok!

ok, budem preso na VLC, KM sam izbrisao...ali opet, to nije do playera, jer mi youtube filmici isto zezaju...hm, jedino codeci...idem instalirat GOM

rsamec 26.08.2010. 18:05

rijeseno!!!

neki malware je bio u pitanju :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:40.