![]() |
Dalekozor
Imam u planu uzeti dalekozor prvenstveno za promatranje noćnog neba. Jel ima neko iskustva sa dolje navedenim dalekozorima ili sa sličnim modelima.
TS 11X70 LE - 1150,00 KN Pentax PCF WP II 10x50 - 1400,00kn Olympus EXPS I 12x50 - 1160,00kn |
Nisam stručnjak, al nije li teleskop bolja solucija za to što tebi treba?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
p.s. teleskopi i nisu toliko skupi koliko sam mislio da dođu, za cca 500-600eura se da nekaj poštenije nabaviti. |
evo za svaki slucaj da nisi vidio
ima forum zvjezdarnica http://www.zvjezdarnica.com/forum/ nije neki veliki ali mislim da bi bilo bolje tamo pitati ili zgrabiti kakav rabljeni teleskop ili slicno :beer: |
newsi, grupa je hr.sci.astronomija
|
Citiraj:
... ima vec jedna o dalekozorima pa mores malo po njoj pogledati http://www.zvjezdarnica.com/forum/in...p?topic=2890.0 i tam pitati za jos kakve detalje :) Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pretpostavljam da si regan tamo, koji ti dalekozor koristiš??? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Da si napisao imam u planu uzeti Durbin... eh, onda bi imao vec 100 postova preporuke :D Postojao je super dedicirani ducan u NZ-u kojeg su vodili muz i zena prilican broj godina. Neku optiku su popravljali i kataloski nabavljali skoro sve. Samo moram pitati jesu li uopce na zivotu ili koliko su konkurentni ako jesu. Za max. ulov za novce su uvijek bile tri robne kuce u DE : Otto, (sad postao Quelle), Quelle i Neckerman. Uvijek sve najnovije i zbog velike kupovne moci, najbolje cijene koje mozes zamisliti. Pocesto bolji i od MM ponude! Ako ne mozes otici ili nekoga naci, pregledaj barem web ponudu koju imaju. Citiraj:
uPravo si ljagu bacio na space zajednicu. Ova sad ide do same Katice :( Sto bi Galileo rekao da oVo procita? A od cega je on skockao prvi teleskop? ccc :kafa: Tega se nisam od tebe nadao buraz :D |
Durbin je jedna stvar a kanoćal sta on traži je druga :D:chears::D
|
Citiraj:
- uzeo bi dalekozor jer hvata puno više neba, a ako se zakačim uzeo bi neki teleskop... U međuvremenu sam naručio --> TS Optics 10 x 50 WP - Waterproof Wide Angle Binoculars - nitrogen filled |
Citiraj:
Ipak si uzel s fixnim povećanjem? :) Solidan start :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
P.S. A ci se baš mora spominjati povjest onda treba reci da je teleskop zmislil Hans Lipperhey, makar ima jos drugih koji su tvrdili da su ga oni zmislili prvi ali ovaj ga je prvi "patentiral". Gde je tu Galileo ? ... e pa on je bil prvi koji je iskoristil taj izum za promatranje nocnog nema :) ... isto tak treba spomenuti da se danas ima više vrsta teleskopa i ne delaju svi na isti nacin kak je delal taj prvi teleskop ... |
Citiraj:
THX Citiraj:
p.s. samo nemoj odgovoriti, evo još jedan sa malim povećanjem:wtf: |
Sutra u Jutarnjem prirucnik Fizika i Astronomija na 32 stranice ... yaay :goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:11. |